Actueel nieuws over effectiviteit

Dagbladen transformeren zich tot succesvolle nieuwsmerken

04 oktober 2011

De Nederlandse kranten ontwikkelen zich tot nieuwsmerken die naast de vertrouwde gedrukte editie diverse verschijningsvormen kennen. Nieuwssites en e-papers zijn al jaren gemeengoed, en de afgelopen tijd zijn er in een hoog tempo allerlei nieuwe platforms bijgekomen. Het aantal gebruikers van nieuwsapplicaties voor tablets en smartphones groeit onverminderd door.

Downloadhttp://www.cebuco.nl/uploads/artikeldownloads/uitkomsten_NPM_2010_II_2011_I.pdf

Nieuwe NOM cijfers: Bereik van papieren dagbladen stabiel.
De digitale uitgaven hebben er niet voor gezorgd dat de gedrukte krant aan belang inboet. Dit blijkt uit de zojuist gepubliceerde jaarcijfers van NOM Media, de bron voor printbereik in Nederland. In 2011 zijn er dagelijks 9,1 miljoen lezers van de papieren krant. Van de 9,1 miljoen lezers zijn er dagelijks 4,9 miljoen landelijke dagbladlezers, 4,5 miljoen regionale dagbladlezers en 2,6 miljoen lezers van gratis kranten, een enorm massabereik.

De tijd die door de lezers voor een betaald dagblad wordt uitgetrokken is gemiddeld een half uur, en loopt op van drie kwartier tot bijna een uur in het weekend.

Olaf Croon, directeur Cebuco: “Uit de nieuwe cijfers van NOM blijkt dat de papieren krant nog steeds een onverminderd sterk bereik realiseert. De kracht van de nieuwsmerken wordt alleen maar groter en groter als je alle nieuwskanalen die door uitgevers worden geïnitieerd en gebruikt er bij zou optellen.”

Op dinsdag 4 oktober heeft NOM de nieuwe jaarrapportage van de NOM Print Monitor (NPM 2010-II/2011-I) gepubliceerd. Het rapport bevat de gegevens over het bereik van dagbladen en tijdschriften in de periode juli 2010 t/m juni 2011. In deze periode hebben 22.071 Nederlanders van 13 jaar en ouder meegedaan aan dit onderzoek. Deze steekproef staat voor 13.845.000 Nederlanders van 13 jaar en ouder. Het bereik van dagbladen en tijdschriften is in de afgelopen jaren zeer stabiel gebleken. Het gemiddeld bereik van totale groep dagbladen laat een index 100 zien in vergelijking met de vorige publicatie.

Klik hier voor de gemiddeld bereikcijfers van de Nederlandse dagbladen en hun combinaties.

 

Meer artikelen

Dagbladen gaan niet op vakantie

Dagbladen gaan niet op vakantie

Geen zomerdip in bereik dagbladen. Uit de bereikcijfers blijkt wederom dat Nederland de hele zomer massaal de krant blijft lezen. Van significante seizoensfluctuaties is geen sprake. Het bereik van het mediumtype is het gehele jaar constant. Daarmee genereren dagbladen niet alleen een massaal bereik, het bereik is ook nog eens zeer stabiel in de tijd. Ook in de zomermaanden lezen we gewoon iedere dag de krant. Lees meer >

RTL Nieuws, NRC Media en NU.nl stelen de show tijdens Digital Marketing Live!

RTL Nieuws, NRC Media en NU.nl stelen de show tijdens Digital Marketing Live!

Op 20 en 21 maart jl. zijn duizenden marketeers bijeengekomen voor een nieuwe editie van Digital Marketing Live! Bij dit event werden de nieuwste ontwikkelingen over online marketing en media gepresenteerd. Opvallend was het zelfbewuste optreden van een aantal prominente nieuwsmerken. Aan het enthousiasme in de afgeladen zalen af te meten, lukte het de nieuwsbedrijven uitstekend om de jonge marketeers te inspireren. Lees meer >

Cebuco Oplagedatabase vernieuwd!!

Cebuco Oplagedatabase vernieuwd!!

De oplagesite van Cebuco is volledig geactualiseerd. De website oplagen-dagbladen.nl toont de verspreiding van alle betaalde dagbladen in Nederland. Per gebied valt snel af te lezen welke dagbladen dagelijks bij de huishoudens op de mat vallen. Analyses zijn mogelijk op diverse geografische niveaus: gemeente, Cebucogebied, Nielsen-district en provincie. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.