Actueel nieuws over effectiviteit

Dagbladcampagne Hyundai en laadt de nieuwe ix35

23 september 2010

De toevoeging van dagbladen aan de introductiecampagne van de nieuwe Hyundai ix35 heeft gezorgd voor een scherpe toename in modelvoorkeur bij de consument. Naast een sterke toename in de kwaliteitsperceptie, groeide de kennis over de intrinsieke waarden en imagokenmerken van de ix35 met tientallen procenten. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit het onderzoek dat Z’Insights, de research unit van ZenithOptimedia, heeft uitgevoerd naar de effecten van de introductiecampagne van de Hyundai ix35.

Downloadhttp://www.cebuco.nl/uploads/artikeldownloads/Hyundai_dagbladen_case_2010.ppt

Dagbladen versterken mediamix
Onder de noemer 'ix35 brengt hart en hoofd samen' heeft Nederland kennis gemaakt met de nieuwe stoere gezinsauto van Hyundai. De campagne had veel nieuws te vertellen. Naast het laden van de bestaande merkwaarden introduceerde Hyundai ook de rode i.

Met de vastgestelde doelstellingen en uitgangspunten van de campagne heeft het mediabureau ZenithOptimedia meerdere kanalen ingezet, waaronder tv, dagbladen internet en outdoor. Het toevoegen van dagbladen aan de mediamix heeft gezorgd voor een succesvolle campagne, waarbij de communicatiedoelstellingen aanzienlijk beter zijn verwezenlijkt.

Stijging van bekendheid essentieel voor automotive branche
Allereerst de bekendheid; de spontane bekendheid van Hyundai steeg dankzij de middelenmix tv, dagbladen en outdoor aanzienlijk. De confrontatie met de Hyundai ix35 reclame zorgde voor een 45% hogere bekendheid in de doelgroep. Ook het model ix35 heeft geprofiteerd van deze effecten. Het model was na de introductiecampagne even bekend als de andere modellen van Hyundai.

Het mediumtype dagbladen blijkt overduidelijk geschikt om het nieuwe model krachtig te laden en van een sterk imago te voorzien. De dagbladlezer was na afloop opvallend goed op de hoogte van de USP’s: lange garantie, de goede standaard uitrusting en de kwaliteit van het model. Ook op de gevoelscomponenten waren de resultaten opmerkelijk; de stoere eigentijdse gezinsauto spreekt de meerderheid van de dagbladlezers sinds de campagne loopt sterk aan. Het mediumtype outdoor heeft met name bijgedragen aan de modelbekendheid.

Ralph Sluis, Research Director Z’Insights: “Dagbladen scoren bij imagovorming erg sterk omdat de lezers de benefits van het product dieper verwerken dan de relatief passieve tv-groep. Het is het derde onderzoek op rij waarbij dagbladen de merken sterk weten te laden. De lezer blijkt achteraf opvallend goed op de hoogte van de voor- en nadelen van een product”.

Hyundai in de consideration set
Het door de campagne versterkte imago blijkt een goed uitgangspunt voor toekomstige verkopen. Na afloop van de campagne zou een kwart van de lezers het merk overwegen. Die merkoverweging is ruim twee maal zo groot als bij de groep die de campagne niet heeft gezien. Dankzij de multimediale aanpak is er in een substantieel deel van de doelgroep een voorkeur voor de ix35 ontstaan, een sterk uitgangspunt!

 Hyundai imponeert met verkoopcijfers, het marktaandeel stijgt
De opdracht voor het nieuwe model Hyundai ix35 in het populaire crossoversegement is ambitieus: de verkoopdoelstelling is gesteld op 3.000 exemplaren in 2010. Nu al kan geconcludeerd worden dat Hyundai in een stijgende markt boven het gemiddelde uitstijgt. Herstelt de automarkt zich met 22% t.o.v. het afgelopen jaar, Hyundai laat een stijging van maar liefst 32% zien. En de teller van de Hyundai ix35 staat al op 2.788 (bron: RAI, augustus 2010).

Olaf Croon, directeur Cebuco: “Natuurlijk zijn we blij dat uit dit effectonderzoek wederom blijkt dat de rol van dagbladen voor merkadverteerders heel groot is. Dagbladen leveren actueel massabereik in een kwalitatief fantastisch umfeld. Een ijzersterk argument om dagbladen in te zetten in je communicatiemix.”

Meer artikelen

De beste ‘Nieuwsmedia’ cases uit de hele wereld

De beste ‘Nieuwsmedia’ cases uit de hele wereld

Tijdens het jaarlijkse INMA (International Newsmedia Marketing Association) Congres is een verslag gemaakt van de meest inspirerende, succesvolle en innoverende ontwikkelingen op Lees meer >

Dagbladen gaan niet op vakantie

Dagbladen gaan niet op vakantie

Geen zomerdip in bereik dagbladen. Uit de bereikcijfers blijkt wederom dat Nederland de hele zomer massaal de krant blijft lezen. Van significante seizoensfluctuaties is geen sprake. Het bereik van het mediumtype is het gehele jaar constant. Daarmee genereren dagbladen niet alleen een massaal bereik, het bereik is ook nog eens zeer stabiel in de tijd. Ook in de zomermaanden lezen we gewoon iedere dag de krant. Lees meer >

RTL Nieuws, NRC Media en NU.nl stelen de show tijdens Digital Marketing Live!

RTL Nieuws, NRC Media en NU.nl stelen de show tijdens Digital Marketing Live!

Op 20 en 21 maart jl. zijn duizenden marketeers bijeengekomen voor een nieuwe editie van Digital Marketing Live! Bij dit event werden de nieuwste ontwikkelingen over online marketing en media gepresenteerd. Opvallend was het zelfbewuste optreden van een aantal prominente nieuwsmerken. Aan het enthousiasme in de afgeladen zalen af te meten, lukte het de nieuwsbedrijven uitstekend om de jonge marketeers te inspireren. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.