Actueel nieuws over effectiviteit

Waarom jouw printadvertentie beter zal scoren dan die van je concurrent!

15 januari 2013

De gemiddelde advertentie wordt door ruim de helft van de dagbladlezers bekeken. Op zich een heel behoorlijk resultaat. Maar voor jou als mediaspecialist is een gemiddelde score waarschijnlijk niet voldoende. En behoort het tot jouw ambities om een nog effectievere campagne af te leveren. De RReporter geeft je handvatten om met een goede score uit de bus te komen.

Analyseer zelf de succesfactoren uit de verzameling van 1.100 dagbladadvertenties. Of maak gebruik van de praktische learnings die uit eerdere studies voorhanden zijn.

Vergelijken in de RReporter
Gemiddeld worden de advertenties door 51% van de lezers bekeken. Maar dit gemiddelde is opgebouwd uit een bonte verzameling advertenties; van zwart-wit 'postzegels' tot en met full colour spreads, van knallende actiereclame tot gelikte themareclame. Alle denkbare uitvoeringen zijn in de database opgenomen. Juist daarom ook is RReporter een goede afspiegeling van het advertentieaanbod in de Nederlandse dagbladen.
Met de tool 'vergelijken' kun je heel gemakkelijk naar een goed scorende advertentie toewerken. Als je aan de variabelen van het huidige format sleutelt, zijn de flinke verbeteringen snel ontdekt.

Rankings in de RReporter
Uiteraard speelt de creatieve uitvoering van de advertentie ook een prominente rol. Met de tool 'rankings' kun je dagbladadvertenties selecteren die goed hebben gescoord op een variabele (zoals formaat, branche, doelgroep, positie etc.). Een prima inspiratiebron.

Documentatie en algemene learnings over dagbladcampagnes
Als je met de RReporter gaat werken zul je snel ervaren dat dagbladadvertenties een stuk effectiever ingezet kunnen worden. Je kunt ook gebruik maken van de bestaande learnings. Cebuco heeft een vijftal rapporten geselecteerd. In de sectie 'Extra’s' zijn de vijf publicaties te vinden met nuttige tips voor een effectieve campagne. Je zult er altijd nieuwe aanwijzingen kunnen vinden om je volgende campagne nog impactvoller te laten zijn. Succes!

home sitemap © 2008 - 2018 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2018 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.