Over Cebuco

23 januari 2009

Cebuco is het marketingplatform van NDP Nieuwsmedia (de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven) en verzorgt vanuit die hoedanigheid activiteiten die gericht zijn op de advertentiemarkt.

NDP Nieuwsmedia draagt de kracht en de maatschappelijke functie van nieuwsmedia uit en maakt zich sterk voor de zakelijke en journalistieke belangen van de aangesloten nieuwsbedrijven.

Doelstelling van Cebuco:
Cebuco profileert nieuwsmedia als sterke multimediale advertentieplatforms bij adverteerders, mediabureaus en reclamebureaus door het ontwikkelen, initiëren en uitvoeren van activiteiten die gericht zijn op imago en effectiviteit.

Het kunnen, durven en moeten denken in nieuwsmerken is hierin cruciaal. Elk nieuwsmerk heeft zijn eigen waarden en usp’s te vermarkten. Het selecteren van een businessmodel dat het beste past bij een specifiek nieuwsmerk is aan de nieuwscontentproducenten van de betreffende merken zelf.

‘Nieuws als driver van bereik’ gaat voor Cebuco niet ver genoeg. De centrale missie richting de advertentiemarkt ligt primair bij de impact van het nieuws op de lezersmarkt, immers:

 

Elke reclameboodschap verdient de impact van het nieuws.

Daarnaast spelen factoren zoals de heritage van de nieuwsmerken, verschijningsvormen, autoriteit, onafhankelijkheid etc. een belangrijke rol.

De nieuwe proposities van zowel de nieuwsmerken als Cebuco is: sterke nieuwsmerken als drivers van impact, ROI en bereik. Daarbij is het belangrijk dat nieuwsexploitanten adverteerders oplossingen aanbieden met behulp van alle middelen/kanalen die de nieuwsmerken tot hun beschikking hebben.

Er wordt meer nieuws geconsumeerd dan ooit en er wordt meer gelezen dan ooit. Maar het nieuwsmedialandschap is tegelijkertijd ook meer multichannel dan ooit. In deze complexe omgeving is het belangrijk dat Cebuco een centrale rol speelt op grote overkoepelende aandachtsgebieden zoals:
1. Promotie
2. Onderzoek
3. Centraal informatie- en kenniscentrum
4. Harmonisatie en standaardisatie advertentiemateriaal op de verschillende platforms

home sitemap © 2008 - 2021 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2021 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.