Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

28 maart 2013

Judit Kun en Ramin Bahari (Tribal DDB) hebben gisteren, 27 maart, de Cebuco/ADCN workshop 2013 gewonnen. Zij ontwierpen het winnende nieuwsmediaconcept voor Madurodam. Het team heeft zich daarmee samen met de nummer twee (Joey Boeters en Mark van der Heijden) geplaatst voor de Europese dagbladcompetitie Best YET (Best Young European Team) die in mei in Wenen plaatsvindt.

De jonge creatieven kregen een case op locatie, en wel de unieke locatie Madurodam. De case, toegelicht door Debbie Bakker en Fenne Hoppenbrouwer van Madurodam: “ontwikkel een concept voor nieuwsmedia waarmee we de doelgroep vitale vijftigers/grootouders  met hun kleinkinderen  gaan werven voor een bezoek aan Madurodam tijdens de herfstvakantie”, met als extra insight: dan zijn de vakantiedagen van de ouders op.

Juryleden ADCN/Cebuco workshop
Het team ervaren creatieven die zullen fungeren als mentoren en jury, bestaat uit:  Stephan Gonnissen (juryvoorzitter, Etcetera), Sander van Muijen (Zinmaker), Ap Mollinga (Young Works), Scato van Opstall (Goed Stel Mensen), Maarten van de Vijfeijken (Goed Stel Mensen), Marcel Hartog (Publicis) en Steef Nijhof (Publicis).

Het jury rapport
‘Binnen een sturende briefing werden er veel verrassende variaties  ontwikkeld. Het winnende idee is echt een idee van deze tijd met slimme mechanismes tussen alle media, maar ook simpel. De insights waren perfect verwerkt in het concept. De grootouders en kleinkinderen hebben elkaar nodig in dit concept. De uiting is onlosmakelijk verbonden aan Madurodam verbonden, knap gevonden.’ Terechte winnaars, aldus Gonnissen.

Was het brandpunt van de workshop in het verleden enkel de ‘papieren krant’, dit jaar is deze verbreed naar de krant en haar digitale platforms. Dit past in de nieuwe strategie van Cebuco waarin zij zich opstelt voor nieuwsmerken en de kracht van het nieuws centraal stelt.

De twee winnende teams krijgen de kans om zich te bewijzen tijdens de 13e editie van Best YET competitie, een initiatief van Cebuco, die dit jaar in Wenen plaatsvindt. Daar strijden de beste junior teams van Europa om de titel Best Young European Team 2013, een tweedaagse creatieve competitie georganiseerd door de Europese nieuwsmerken .

De deelnemers:
Matthijs Groos & Maarten van Kempen, Judit Kun & Ramin Bahari, Daphne Koenen & Timon Zijderlaan, Jaap Grolleman & Niek van Beek, Rens Quirijnen & Bjorn van den Hout, Vincent Huijbers & Tim Aarts, Sharon Goldstoff & Jimmy Mars, Michael Maaskamp & Jesse Varwijk, Astrid Warmer & Myrthe van Dijk, Derk van Elten & Djajant Hanenberg, Robbin de Waij & Kaiori Oldenburg, Laura Bonné & Ivo in het Veld, Joost van der Schoot & Marten Meijboom, Anco Drent & Masahiro Kadokawa, Valentine Valé & Rob de Vormer, Mark van der Heijden & Joey Boeters, Robin Plaisier & Ruben van de Groep, Barry Bol & Yente Jansen, Sharon de Graaf & Quinten Hoogenberg, Jurre van de Ven & Luuk van de Put, Joris Bellemakers & Viët Ta Trong, Gonnie Liebregts & Edo Slui, Marloes Janssen & Laura Obdeijn en Richard van Horssen & Bob Overhand.De jonge creatieven kregen een case op locatie, en wel de unieke locatie Madurodam. De case, toegelicht door Debbie Bakker en Fenne Hoppenbrouwer van Madurodam: “ontwikkel een concept voor nieuwsmedia waarmee we de doelgroep vitale vijftigers/grootouders  met hun kleinkinderen  gaan werven voor een bezoek aan Madurodam tijdens de herfstvakantie”, met als extra insight: dan zijn de vakantiedagen van de ouders op.

Meer artikelen

The best is YET to come

The best is YET to come

Tijd voor een toffe, nieuwe kluif: de ADCN Cebuco Nieuwsmedia Workshop 2013! Lees meer >

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Afgelopen week werd in Oslo (Noorwegen) weer gestreden om de BestYET Award, een internationale dagbladcompetitie voor jonge creatieven. De 2 Nederlandse creatieve teams die de Cebuco/ADCN workshop op 28 maart wonnen dongen mee naar deze prijs. Jurre van de Ven & Luuk van de Put (studenten Willem de Kooning Academie) eindigden als 6e. Lees meer >

11e editie BestYET in Noorwegen

11e editie BestYET in Noorwegen

Donderdag vertrekken vanuit Amsterdam twee teams naar Oslo om deel te nemen aan internationale dagbladcompetitie BestYET. De teams, Jesse Varwijk & Michael Maaskamp (Link. Business Creatives) en Jurre van de Ven & Luuk van de Put, zijn de winnaars van de ADCN/Cebuco workshop die gehouden werd op 28 maart. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.