Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

14 mei 2012

Afgelopen week werd in Oslo (Noorwegen) weer gestreden om de BestYET Award, een internationale dagbladcompetitie voor jonge creatieven. De 2 Nederlandse creatieve teams die de Cebuco/ADCN workshop op 28 maart wonnen dongen mee naar deze prijs. Jurre van de Ven & Luuk van de Put (studenten Willem de Kooning Academie) eindigden als 6e.

Een team uit Ierland ging er met de hoofdprijs vandoor. Kroatië eindigde als tweede, Zwitserland werd verrassend derde.

20 teams uit 10 verschillende Europese landen (uit een voorselectie van maar liefst 400 teams), ontwikkelden een dagbladcampagne voor Jarlsberg, een premium kaas uit Noorwegen (3e export product van het land). Een leuke kaas-case “zet Jarlsberg internationaal op de kaart”, met als belangrijkste inzicht: het geheime recept. Alle concepten werden beoordeeld door een internationale jury, met o.a. Daniel Bödeker (Duitsland), Frank Marinus (België), Gilles Fichteberg (Frankrijk) en Thijs Bontje (Nederland).

Nederland was vertegenwoordigd met twee teams, Jesse Varwijk en Michael Maaskamp (Link. Business Creatives) en Jurre van de Ven en Luuk van de Put (studenten Willem de Kooning Academie).  Jurylid Thijs Bontje (Selmore), coachte ook de teams.

De BestYET competitie wordt volgend jaar gehouden op 23 en 24 mei in Wenen, Oostenrijk. De Nederlandse voorrondes vinden plaats in maart 2013, via de inmiddels befaamde Cebuco/ADCN workshop.
De Europese finale van de zoektocht naar het Beste creatieve Young European Team (BestYET) is een samenwerking van dagbladorganisaties uit elf Europese landen en wil jonge creatieve talenten enthousiasmeren voor dagbladcampagnes.

 

 

 

Meer artikelen

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari (Tribal DDB) hebben gisteren, 27 maart, de Cebuco/ADCN workshop 2013 gewonnen. Zij ontwierpen het winnende nieuwsmediaconcept voor Madurodam. Het team heeft zich daarmee samen met de nummer twee (Joey Boeters en Mark van der Heijden) geplaatst voor de Europese dagbladcompetitie Best YET (Best Young European Team) die in mei in Wenen plaatsvindt. Lees meer >

The best is YET to come

The best is YET to come

Tijd voor een toffe, nieuwe kluif: de ADCN Cebuco Nieuwsmedia Workshop 2013! Lees meer >

11e editie BestYET in Noorwegen

11e editie BestYET in Noorwegen

Donderdag vertrekken vanuit Amsterdam twee teams naar Oslo om deel te nemen aan internationale dagbladcompetitie BestYET. De teams, Jesse Varwijk & Michael Maaskamp (Link. Business Creatives) en Jurre van de Ven & Luuk van de Put, zijn de winnaars van de ADCN/Cebuco workshop die gehouden werd op 28 maart. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.