Beide Nederlandse teams ‘net niet’ in de prijzen bij Europese BestYET competitie

10 mei 2010

Op 6 en 7 mei jl. heeft in Belgi

Nederland was vertegenwoordigd met twee teams, Joris Tol en Gijs Sluijters (FHV/BBDO) en Vanessa Burgmans en Billy Witbraad (Publicis). Ze wonnen beiden de eerste prijs in de nationale voorrondes, de ADCN workshop die in het najaar van 2009 en maart 2010 in Amsterdam door Cebuco werd georganiseerd.

De teams kregen in Leuven een pittige opdracht voorgeschoteld. Juryvoorzitter en Creative Director Frank Martinus (TBWA Brussel) overhandigde de briefing voor de campagne van adverteerder INBEV voor het merk Stella Artois.
De case voor het A-biermerk Stella Artois bestond uit het ontwikkelen van een dagbladcampagne, waarbij ‘keep it simple’ en ‘premium quality’ de twee belangrijkste uitgangspunten waren.

In de inspirerende omgeving van de Bierbrouwerij in Leuven gingen de jonge creatieve teams onmiddellijk aan de slag. Er moet binnen 24 uur gepresteerd worden! Goed om te zien was de samenwerking tussen de verschillende landen; inspirerend, collegiaal, uitdagend, maar zonder een seconde de competitie uit het oog te verliezen. Het was verrassend hoe uiteenlopend de creaties waren. In snel tempo werden vrijdagmiddag op levendige wijze, soms met zware accenten, de concepten gepresenteerd. Na ruim anderhalf uur was de tienkoppige internationale jury eruit. Met respectievelijk 5, 4 en 1 stem was de uitslag bekend. Engeland Goud, België Zilver en Frankrijk Brons. Het Engelse team mag zich een jaar lang Best Young European Team noemen. Het concept was discutabel (Our town stinks, but our beer tastes great) maar de stopping power en het inzicht en de overtuiging maakte het concept tot een terechte winnaar.

Beide Nederlandse teams leverden een prima prestatie, beide teams bij de laatste zes!
Van de ruim 30 concepten wisten Vanessa Burgmans en Billy Witbraad zich bij de laatste vier te plaatsen. De jury noemde het concept ‘stijlvol, raak en goed passend bij de propositie van de opdrachtgever’. Het team Sluijters en Tol eindigde als zesde, met een sterk concept (The world changes, Stella doesn’t), een campagnewaardig concept, aldus de jury.

Het Engelse team Julia Earthrowl en Gavin Johnson is uitgeroepen tot Best Young Creative Team. Als win-naars krijgen zij een volledig betaalde trip naar het Cannes Lions International Advertising Festival in juni. Als tweede eindigde het Belgische team en als derde eindige het Franse team op ruime afstand van de nummer één en twee.

Cebuco is hoofdsponsor van de ADCN, met als missie om jonge creatieven kennis te laten maken met dag-bladen op een creatieve en competitieve manier. De BestYET competitie is 9 jaar geleden geïnitieerd door Cebuco Amsterdam en niet meer weg te denken in de Europese reclamewereld.

Meer artikelen

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari (Tribal DDB) hebben gisteren, 27 maart, de Cebuco/ADCN workshop 2013 gewonnen. Zij ontwierpen het winnende nieuwsmediaconcept voor Madurodam. Het team heeft zich daarmee samen met de nummer twee (Joey Boeters en Mark van der Heijden) geplaatst voor de Europese dagbladcompetitie Best YET (Best Young European Team) die in mei in Wenen plaatsvindt. Lees meer >

The best is YET to come

The best is YET to come

Tijd voor een toffe, nieuwe kluif: de ADCN Cebuco Nieuwsmedia Workshop 2013! Lees meer >

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Afgelopen week werd in Oslo (Noorwegen) weer gestreden om de BestYET Award, een internationale dagbladcompetitie voor jonge creatieven. De 2 Nederlandse creatieve teams die de Cebuco/ADCN workshop op 28 maart wonnen dongen mee naar deze prijs. Jurre van de Ven & Luuk van de Put (studenten Willem de Kooning Academie) eindigden als 6e. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.