“Can you all hear me?”

18 mei 2010

De voorzitter van de jury, Frank Martinus, test het bereik van zijn stem:

We horen een zacht lachje door de boxen voordat de charismatische Belg de uitslag bekend maakt. Hij benoemt het open karakter van de briefing. Je hart klopt in je keel. Stel je voor…uit 450 creatieve teams tot de top 3 behoren. Je ambitieus ikje hoopt op de hoofdprijs. Roem, eer, spuitende champagne flessen zie je voor je. Uitgeroepen worden tot Best YET creatief team van Europa.

In de komende milliseconden flitsen alle onderzochte richtingen voor het neerzetten van Stella Artois als exclusief biertje in gedachten voorbij. Ook alle genuttigde biertjes van de avond ervoor. Om elf uur een Kriekje. Middernacht een Kwakje. Drie uur 's nachts een Jupiler. Was het wel wijs om tot half vijf het Leuvens nachtleven te proeven? Tuurlijk, want gij leeft maar één keer.

Toch voelt de twijfel niet lekker. Je kijkt even naar je landgenoten: de dubbele Lamp-winnaars Gijs&Joris (alias Thijs&Boris). Hopelijk winnen wij of tja zij, denk je. In ieder geval iemand van ons. Voor de eer maar ook als bedankje aan de organisatie van ADCN-Cebuco. Het zou de kroon op hun voortreffelijke voorbereiding zijn. Je peilt de gezichten van de Nederlandse delegatie die al bekend zijn met de uitslag: jurylid Arnout Robbe en sfeermakers, tevens organisatoren, Olaf en Marianna. Arnout kijkt blij maar zijn ogen glimmen niet. Olaf heeft een vaderlijke blik in zijn ogen, Marianna kijkt af en aan naar mij en mijn maatje, Billy. Ik herken zijn blik, de glinstering die zegt: ‘Eerste plaats!’

‘Derde plaats Frankrijk.’ galmt door het restaurant.
Tja dat idee was inderdaad geestig…maar…
‘Tweede plaats België met Why don’t politicians drink Stella Artois? It’s the beer that doesn’t comprimise.’ Een goede copycampagne en er zaten veel topcopywriters in de jury. Dit gaat wel erg snel zo en je naam is nog niet gevallen. Inmiddels bonst je hart in je keel. Alles of niets.
Eerste prijs gaat naar het Engels team met hun rebelse campagne: Our town stinks but our beer is great. Uncomprimised since 1366. Stella Artois. Je klapt uit elkaar en gunt het ze tegelijkertijd. Het idee heeft ballen en is in ieder geval een workshop winnaar!

Over en uit. Daar gaat de roem, de onbetwiste kwaliteitszegel, de ster op je voorhoofd. Verliezen is waardeloos, ook al waren de dagen van Best YET waardevol. Echt het einde. Wel weer een bevestiging dat je het spannendste vak der vakken hebt gekozen. Iedereen komt in beweging en het Belgisch bier begint weer te vloeien.

(Gijs&Joris 6e, Billy&Vanessa 4e)

Geschreven door Vanessa Burgmans en Billy Witbraad (Publicis Amsterdam).
Why: BetsYET competitie, Leuven 6 & 7 mei 2010.

Meer artikelen

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari (Tribal DDB) hebben gisteren, 27 maart, de Cebuco/ADCN workshop 2013 gewonnen. Zij ontwierpen het winnende nieuwsmediaconcept voor Madurodam. Het team heeft zich daarmee samen met de nummer twee (Joey Boeters en Mark van der Heijden) geplaatst voor de Europese dagbladcompetitie Best YET (Best Young European Team) die in mei in Wenen plaatsvindt. Lees meer >

The best is YET to come

The best is YET to come

Tijd voor een toffe, nieuwe kluif: de ADCN Cebuco Nieuwsmedia Workshop 2013! Lees meer >

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Afgelopen week werd in Oslo (Noorwegen) weer gestreden om de BestYET Award, een internationale dagbladcompetitie voor jonge creatieven. De 2 Nederlandse creatieve teams die de Cebuco/ADCN workshop op 28 maart wonnen dongen mee naar deze prijs. Jurre van de Ven & Luuk van de Put (studenten Willem de Kooning Academie) eindigden als 6e. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.