Centraal Beheer en Pink Ribbon publiekswinnaars van vijfde editie van Dagbladgoud 2009

23 maart 2010

Op 22 maart maakte Cebuco de winnaars van Dagbladgoud 2009 bekend in het Congrescentrum in Amstelveen. De advertentie voor Centraal Beheer met

53.000 stemmers
Via een intensieve dagbladcampagne, waarin de twaalf nominaties paginagroot onder ogen van de lezers kwamen, werd krantenlezend Nederland opgeroepen een stem uit te brengen. De twaalf advertenties waren eerder door een publiekspanel geselecteerd uit 126 inzendingen. De lezers gaven massaal gehoor aan de oproep; 53.000 mensen brachten via de stemsite dagbladgoud.nl hun stem uit.

Olaf Croon (directeur Cebuco): “De kwaliteit van de inzendingen was dit jaar zeer hoog, tevens mochten we een record aantal inzendingen verwelkomen. De Dagbladgoud-winnaars van dit jaar, Centraal Beheer met “Sinterklaas” en Pink Ribbon met “2 Vriendinnen” zijn de terechte winnaars die het publiek heeft gekozen. Dat lezers inhakers waarderen was bekend, de prijs voor Centraal bevestigd deze waardering. Pink Ribbon weet op een zeer treffende en toch integere wijze een emotioneel en beladen boodschap over te brengen in dagbladen. Grote klasse.”

Dagbladgoud bestaat uit een publieksprijs en een vakprijs. De vakjury koos, onder leiding van voorzitter Léon Bouwman (hoofdredacteur Adformatie), uit alle inzendingen Stichting Vluchteling tot winnaar van Vakgoud 2009 met advertentie “Probleem niet weg bij omslaan pagina”.

Léon Bouwman, over de Vakgoud-winnaars: “We hadden als vakjury geen enkele twijfel over de winnaar, Stichting Vluchteling. Door gebruik te maken van een dubbele advertentie worden de lezers op een zeer originele en pakkende manier aangesproken, en het raakt je direct. Er is optimaal gebruik gemaakt van het medium dagbladen en de functie die de krant bij de lezers vervult.”

De vakjury is ook zeer verheugd dat er dit jaar maar liefst 22 inzendingen waren voor Campagnegoud. Juryvoorzitter Bouwman: “In de winnende campagne “Jij trekt graag de kar” de recruitmentcampagne van Ahold is Ahold dicht bij zichzelf gebleven om management trainees en supermarkt managers aan te trekken. Er is perfect gewerkt met de lezersprofielen van de dagbladen en de beschikbare functies. De krachtige en consistente art en copy was mede doorslaggevend.”

De vakjury bestond dit jaar uit Léon Bouwman – juryvoorzitter (Adformatie), Cynthia van Zwol (Wereld Natuur Fonds), Nico Hilhorst (M2Media & More), Piet Hein Smit (XXS), Marcel Hartog (Publicis), Mark van Heffen (Pon) en Tom Tempelman (NRp Dagbladen – voorzitter Cebuco Bestuur).

Meer artikelen

Dé uitreiking Dagbladgoud 2010

Dé uitreiking Dagbladgoud 2010

In een bomvolle zaal in de Amsterdam ArenA werden op 21 maart de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt van Dagbladgoud 2010. De charmante Humberto Tan ontving op het podium, naast de winnaars Heineken, Dirk van den Broek en Pink Ribbon, ook Frank de Boer, Eric-Paul Dijkhuizen, Christiaan Weijts, Astrid Prummel en Olaf Croon. Bekijk de reportage! Lees meer >

Heineken, Dirk vd Broek en Pink Ribbon winnaars van 7e editie Dagbladgoud

Heineken, Dirk vd Broek en Pink Ribbon winnaars van 7e editie Dagbladgoud

Op 21 maart maakte Cebuco de winnaars van Dagbladgoud 2010 bekend in de Amsterdam ArenA. De advertentie van Dirk van den Broek met Lees meer >

Dagbladgoud doneert aan Spieren voor Spieren

Dagbladgoud doneert aan Spieren voor Spieren

Op 21 maart jongstleden vond in de Amsterdam ArenA voor de 7e maal de uitreiking plaats van Dagbladgoud. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst werden de prijzen voor de beste krantenadvertenties van het afgelopen jaar uitgereikt. De organisatie was zeer vereerd dat Frank de Boer, nu hoofdtrainer bij Ajax, kwam spreken. En we zijn nog trotser dat Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.