Flinterman en Van Nistelrooij winnaars van de Cebuco/ADCN Workshop 2011

07 april 2011

Oscar Flinterman en Joost van Nistelrooij (Ogilvy - rechts op de foto) hebben 31 maart de Cebuco/ADCN workshop gewonnen. Zij ontwierpen het winnende concept voor een dagbladcampagne voor WE Fashion. Het team heeft zich daarmee samen met de nummer twee (Celis Jansen en Joey Boeters - links op de foto) geplaatst voor de Europese dagbladcompetitie Best YET (Best Young European Team) die in mei in Kroatië plaatsvindt.

De jonge creatieven kregen een pittige case, toegelicht door Linda de Graaff, Marketing Strategy Manager bij WE Fashion: Ontwikkel een concept voor de thematische dagbladcampagne ‘Create Your Own Style’. Zet WE Fashion neer als inspirator. Ook werd er van de teams nog een actiematig element op de WE Denim lijn verwacht.
Een strakke briefing, maar ook een briefing met ruimte voor onconventioneel denken. ”Hoe vaak krijg je de kans om 25 jongen talentvolle teams aan jou briefing te kunnen laten werken” aldus een enthousiaste De Graaff van WE Fashion.
Vanuit de ADCN was een team van mentoren/juryleden samengesteld om de 25 strijdende teams te begeleiden en te jureren: Stephan Gonnissen van TBWA\NEBOKO, Arjen de Jong van Animal Farm, Sander van Muijen en Ap Mollinga van de BVH Groep, Margriet Groen en Madelijne Kool van Groen & Kool, Joeri Jansen en Edward van Tilburg van Roorda Reclamebureau en Edsard Schutte van Kumpany.
Gesteund, uitgedaagd en geïnspireerd door de mentoren zagen enkele schetsen al na het eerste uur het daglicht. De opdracht leek simpel, maar rond half vijf, vlak voor de deadline, sloeg de stress bij menig team toe.
 

Het resultaat:
Om half vijf in de middag presenteerden de 25 jonge creatieve teams de concepten ten overstaande van hun concurrenten maar vooral voor de jury en de opdrachtgever. De QR-codes waren populair, maar ook werd een blinde man als model gepresenteerd, eeneiige tweelingen, de verhalen van een versleten broeken, nep celebs, bodypainting en nog veel meer concepten werden trots getoond. Daarna trok de jury zich terug om zich te beraden.
Het juryberaad was boeiend. Na een eerste ronde bleven 13 concepten over. Deze maakten allemaal kans om bij de laatste vijf te eindigen. Na een pittige discussie waren de nummers 1 en 2 bekend. De nummers 3 tot en met 5 kregen een eervolle vermelding.

Het jury rapport:
‘Uitermate creatief, eerlijk en humoristisch, maar bovenal een perfecte doorvertaling van de propositie’ waren de lovende woorden van de jury over de winnaars. Maar ook de nummers 2 (Jansen en Boeters) kregen prachtige kritieken ‘een simpel maar ijzersterk idee’ en ‘zeer goed gebruik gemaakt van het medium dagbladen’. Terechte winnaars.

BestYET “11e editie in Kroatië”
Het winnende team (Oscar Flinterman en Joost van Nistelrooij) gaat samen met het team Celis Jansen en Joey Boeters Nederland vertegenwoordigen in de BestYET-competitie (Best Young European Team) die dit jaar voor de elfde keer plaatsvindt. 22 teams uit elf Europese landen strijden op 12 en 13 mei in Kroatië om de titel: het beste Europese team.

Deelnemers:
Pascal van der Haar en Caspar Worst, Nieske Hak en Pia Huijgers, Edo Slui en Jim Abbring, Axel Rueb en David Nelissen, Laurine Verweyen en Tjerk Jan Oord, Celis Jansen en Joey Boeters, Daphne Koenen en Gertjan van den Berg, Tim van de Rijdt en Mark van der Heijden, Geert Eichhorn en Sophie te Pas, Billy Witbraad en Vanessa Burgmans, Oscar Flinterman en Joost van Nistelrooij, Thomas Overweg en Tim Visser, Sophie Lever en Maaike van de Wetering, Jan Bosch en Tim Ten Dam, Paul van Raak en Pieter Perry, Gonnie Liebregts en Nina de Ridder, Roy van Bijsterveldt en Mats Wilke, Ruben Verheggen en David van Tiel, Cynthia Tiebosch en Marloes Scheffers, Daniël Samama en Tim de Waard, Andrew Maaldrink en Mick Plomp, Anne Blaak en Nick van der Steenhoven, Pieter van de Heuvel en Joost van Middelaar, Paul-Michael Wood en Milan Daniels, Huub van Veenhuyzen en Tim Timmermans.

Meer artikelen

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari (Tribal DDB) hebben gisteren, 27 maart, de Cebuco/ADCN workshop 2013 gewonnen. Zij ontwierpen het winnende nieuwsmediaconcept voor Madurodam. Het team heeft zich daarmee samen met de nummer twee (Joey Boeters en Mark van der Heijden) geplaatst voor de Europese dagbladcompetitie Best YET (Best Young European Team) die in mei in Wenen plaatsvindt. Lees meer >

The best is YET to come

The best is YET to come

Tijd voor een toffe, nieuwe kluif: de ADCN Cebuco Nieuwsmedia Workshop 2013! Lees meer >

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Afgelopen week werd in Oslo (Noorwegen) weer gestreden om de BestYET Award, een internationale dagbladcompetitie voor jonge creatieven. De 2 Nederlandse creatieve teams die de Cebuco/ADCN workshop op 28 maart wonnen dongen mee naar deze prijs. Jurre van de Ven & Luuk van de Put (studenten Willem de Kooning Academie) eindigden als 6e. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.