Gijs Sluijters en Joris Tol winnaars van de ADCN Workshop over dagbladen

15 oktober 2009

Woensdagavond 14 oktober vond, in het auditorium van FDmedia te Amsterdam, de jurering plaats van de Cebuco ADCN workshop over dagbladen. Maar liefst 27 teams dingen tijdens deze workshop mee naar een deelname aan de Best YET (Best Young creative European Team) competitie.

Om 5 uur ‘s middags presenteerden de jonge creatieve teams de concept(en) ten overstaande van hun concurrenten maar vooral voor de jury. Dat het in een paar minuten presenteren van een creatief idee best lastig is, mocht de creativiteit niet drukken. In ongeveer 1,5 uur werden ruim 30 concepten gepresenteerd en trok de jury zich terug om zich te beraden.

Lastige case:
De briefing waar de deelnemende teams mee aan de slag moesten was pittig; ontwikkel een concept voor een campagne om het dagblad als advertentiemedium in een positief daglicht te plaatsen bij de doelgroep.

Unieke formule:
Alweer voor de 10e keer vond de Cebuco ADCN workshop plaats, deze keer op een bijzondere manier. In 2 weken tijd kregen de deelnemers de briefing, was er na 1 week de gelegenheid om middels een inloopspreekuur mentoren te raadplegen en werd er na precies 2 weken gepresenteerd en gejureerd. “Een uniek experiment waardoor de teams de gelegenheid kregen concepten verder uit te werken” aldus Olaf Croon, directeur van Cebuco. Sanne Korf de Gidts, directeur van ADCN: ”Voor de mentoren is het wel lastig om de teams niet een dag lang bij zich te hebben, aan de andere kant vraagt het van de teams meer assertiviteit en discipline”.

Het resultaat:
De jury werd geconfronteerd met zeer diverse concepten. Van paperboy tot gaten in de krant, en van raadvertenties tot een loempia road show.

“We gaan naar Brussel toe”

Het concept van Gijs Sluijters en Joris Tol (beide werkzaam bij FHV BBDO) is door de jury als winnaar uitgeroepen. Het superblije team mag Nederland als eerste team vertegenwoordigen in de Best Yet competitie in Brussel welke wordt gehouden in mei 2010. In het voorjaar van 2010 zal er door Cebuco en ADCN nog een workshop worden georganiseerd welke het 2e team zal opleveren voor Best Yet.

“Wat zou het mooi zijn om het winnende concept uit te kunnen werken en daadwerkelijk te gaan gebruiken” aldus Croon.

Het jury rapport:
Recht tussen de ogen, goed uitvoerbaar en uitermate creatief waren de lovende woorden van de jury over de winnaars. Maar ook de nummers 2 en 3 kregen een eervolle vermelding. De top drie zat dicht bij elkaar maar de nummers 1 hadden het vizier het meest op scherp en zijn daarom de terechte winnaars.

Uitslag:
Nummer 1: Gijs Sluijters en Joris Tol
Nummer 2: Job Bakker en Laurine Verweijen
Nummer 3: Tim de Waard en Daniel Samama

Mentoren en juryleden:
Niels Westra en Jakko Achterberg (Selmore), Niels van Waardenberg (Kellerman), Henk Jantz en Edwin van Kuilenburg (UbachsWisbrun/JWT), Joost van Praag Sigaar en Laurens Boschman (Euro RSCG Amsterdam), Darre van Dijk en Piebe Piebenga (Ogilvy Amsterdam), Nils Taildeman (DDB) en Marthijn Klopper (freelance).

Juryleden:
Bart Brouwers (hoofdredacteur Spits), Diederik Bonarius (adjunct hoofdredacteur FD), Wouter van der Meulen (directeur Persgroep Advertising), Olaf Croon (directeur Cebuco)

Deelnemers:
Donnie de Meijer en Mark Peeters, Rowin Mourik en Jan-Jaap Poot, Wietse Vonk en Roel Pijnacker, Nik Sluijs en Louk Derks, Ron van Hal en Paul van Raak, Gijs Sluijters en Joris Tol, Andrew Maaldrink en Michael Meurer, Karin Vedders en Judith Ann Regout, Joey Boeters en Roland van der Hoofd, Lizzy Ruijter en Mick van Olst, Laurine Verweijen en Job Bakker, Tim van de Rijdt en Mark van der Heijden, Brenda Heijnis en Niels la Croix, Ralf van Wieringen en Erik de Heij, Robin Meekel en Koen Hogewoning, Tim de Waard en Daniel Samama, Patrick van Haperen en Sven Klerks, Paul-Michael Wood en Thomas Le Gras, Nanette Visser en Gonnie Liebregts, Karel van Vugt en Mike Ox.

Bekijk de slideshow!

Meer artikelen

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari (Tribal DDB) hebben gisteren, 27 maart, de Cebuco/ADCN workshop 2013 gewonnen. Zij ontwierpen het winnende nieuwsmediaconcept voor Madurodam. Het team heeft zich daarmee samen met de nummer twee (Joey Boeters en Mark van der Heijden) geplaatst voor de Europese dagbladcompetitie Best YET (Best Young European Team) die in mei in Wenen plaatsvindt. Lees meer >

The best is YET to come

The best is YET to come

Tijd voor een toffe, nieuwe kluif: de ADCN Cebuco Nieuwsmedia Workshop 2013! Lees meer >

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Afgelopen week werd in Oslo (Noorwegen) weer gestreden om de BestYET Award, een internationale dagbladcompetitie voor jonge creatieven. De 2 Nederlandse creatieve teams die de Cebuco/ADCN workshop op 28 maart wonnen dongen mee naar deze prijs. Jurre van de Ven & Luuk van de Put (studenten Willem de Kooning Academie) eindigden als 6e. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.