Transformatie, inspiratie en innovatie uit het buitenland

18 januari 2011

Transformatie, inspiratie en innovatie waren de thema’s die centraal stonden bij het Europese Nieuwsmedia Congres van INMA 2010. Duidelijk werd dat bedrijven die vroeg innoveren en marktleiderschap nastreven bovengemiddeld presteren. Erik Grimm, Hoofd Onderzoek van Cebuco, heeft een aantal interessante presentaties geselecteerd.

Creatief.
Hoe ziet de toekomst van adverteren in dagbladen en online eruit?
Fabrice Dekerf, Managing Director Germaine, België
‘Denk als creatief bureau in real time oplossingen voor de adverteerder’, ‘engagement’ en ‘meetbare respons’ zijn volgens dit Belgische topbureau de topics voor de toekomst die vandaag is begonnen. Fabrice gaf ook een opmerkelijk voorbeeld van een ‘augmented’advertentie in de krant. Axa plaatste in België een advertentie die te scannen was met een smartphone en dan tot leven komt (zie filmpje). Voor de algemene presentatie, klik hier.

Nieuwsmedia.
Multimediale campagne-tracking voor een regionaal mediabedrijf.
Per Davidson, CEO Etreme, Zweden
Hoe een mediabedrijf omschakelt van een product georiënteerde media-exploitant tot een creatieve leverancier van Marcom-oplossingen voor hun adverteerders. Uitgeverij Norrköpings Tidninga verkoopt niet langer per mediakanaal, maar brengt advertentiemarktpakketten aan de man bestaande uit afgewogen multimediale advertentieruimte inclusief onderzoek. Er zijn vier verschillende pakketten; winkel-traffic, naambekendheid, imago en loyalty. In Zweden is research echt ingeburgerd, een investering van ca € 3.000 per maand volstaat.
Klik hier en lees alle ins en outs van deze vooruitstrevende aanpak.

Nieuwsmedia.
De geheimen achter succesvolle strategische keuzes
Kalle Jungkvist, Senior Advisor Schibsted, Noorwegen
Door vernieuwingsdrang en marktleiderschap het best renderende nieuwsbedrijf in Noorwegen. Kalle Jungkvjist laat er geen onduidelijkheid over bestaan; wees de eerste in de branche met innovaties! In de digitale wereld is immers alleen plaats voor een nummer 1 in het segment. De nummers twee en drie leiden vaak een kwijnend bestaan. Alle details staan in deze presentatie.

Digitaal.
De vele kansen bij de overgang naar digitaal voor nieuwsbedrijven die de aanval zoeken.

Massimo Russo, Digital Content Director Gruppo l’Espresso, Italië
Rosso stelt dat de nieuwsconsumptie nog altijd groeit. Daarbij zijn nieuwsmerken steeds belangrijker geworden. De internationale trends laten zien dat het aantal mobiele computers explodeert. Republica heeft voor elke device en segment een ander product. Het portfolio bestaat ondermeer uit print, mobiel, iPad en digitale tv. Ook web-video is booming, maar ook de verkoop van boeken werkt uitstekend.
Klik hier voor de presentatie.

Meer artikelen

Krantenadvertenties haken in op troonsafstand Albert II

Krantenadvertenties haken in op troonsafstand Albert II

De vorstelijke aankondiging op woensdag 3 juli werd meteen door de Belgische reclamemakers en adverteerders opgepikt. Lees meer >

Judit Kun en Ramin Bahari (DDB & Tribal Amsterdam) winnen zilver tijdens BestYET competitie

Judit Kun en Ramin Bahari (DDB & Tribal Amsterdam) winnen zilver tijdens BestYET competitie

Judit Kun en Ramin Bahari (DDB & Tribal Amsterdam) zijn afgelopen vrijdag 2e geworden tijdens de BestYET competitie in Wenen. 20 teams uit 10 verschillende landen deden mee aan deze internationale dagblad competitie. 'a close call' volgens de internationale jury, Kun en Bahari bedachten een ijzersterk dagbladconcept met daaraan gekoppeld een offline viral. Lees meer >

Nationale Nederlanden en Aegon winnaars Koninklijke Inhaakwedstrijd De Telegraaf

Nationale Nederlanden en Aegon winnaars Koninklijke Inhaakwedstrijd De Telegraaf

Nationale Nederlanden en Aegon hebben de Koninklijke Inhaakwedstrijd van De Telegraaf gewonnen. Beide adverteerders zijn gisteravond door een vakjury gekozen en bekroond als winnaar. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.