Vanessa Burgmans en Billy Witbraad winnaars van de ADCN/Cebuco Workshop

01 april 2010

Burgmans en Witbraad (Publicis) hebben op 31 maart de ADCN/Cebuco Workshop gewonnen. Zij ontwierpen de beste dagbladadvertentie voor Philips Lighting. Dankzij deze prestatie zullen ze Nederland vertegenwoordigen bij de workshop BestYET, een Europese competitie tussen 20 internationale teams. Een extra hoofdprijs was er voor het team Sander van Hulten en Stein Leene (HAVE communicatie adviesbureau).

Woensdag 31 maart vond, in het Stayokay hotel in Amsterdam-Oost, de workshop en jurering plaats van de 11e editie van de ADCN/Cebuco workshop met als case: Philips Lighting. Maar liefst 23 teams gingen vol enthousiasme aan de slag.

De jonge creatieven kregen een pittige case: Ontwikkel een concept voor een dagbladcampagne waardoor Philips als producent van designarmaturen op de kaart wordt gezet.

En na de inkoppers ´Philips ziet het licht´ en `Leds make light´ werd het tijd voor het echte werk. Een strakke briefing, maar ook een briefing met ruimte voor onconventioneel denken.

Gesteund, uitgedaagd en geïnspireerd door de mentoren zagen enkele schetsen al na het eerste uur het daglicht. De opdracht was pittig “Lampen en lampen” hoe maken we het verschil duidelijk; verzuchtte menig creatief.

Om half vijf in de middag presenteerden de 23 jonge creatieve teams de concepten ten overstaande van hun concurrenten maar vooral voor de jury en de klant. Er werden meer dan 35 concepten gepresenteerd, daarna trok de jury zich terug om zich te beraden.

Het resultaat:
De jury en opdrachtgever Philips werden geconfronteerd met zeer diverse concepten. Van actiematige oplossingen tot lichtevolutietheorieën, en van lichtgevende DVD-spelers tot vernuftig gebruik van het medium dagbladen.

Het juryberaad was boeiend en heftig. Na een pittige discussie waren er uiteindelijk twee concepten die genomineerd en toegelicht werden door de jury. Twee concepten mochten een hoofdprijs in ontvangst nemen.

Het jury rapport;
‘Uitermate creatief en vol humor’ waren de lovende woorden van de jury over de winnaars. Maar ook de andere winnaars (Van Hulten en Leene) kregen prachtige kritieken ‘zeer goed uitvoerbaar en visueel ijzersterk’. Beiden terechte winnaars.

Tot slot was er nog een kritische noot van de jury: “Overall was het niveau van copy zwak, zo niet zeer zwak. We moeten ons als branche zorgen maken over deze ontwikkeling en een plan bedenken en uitvoeren om dit bij te stellen.”

BestYET “We gaan naar Brussel toe”
Het winnende team (Vanessa Burgmans en Billy Witbraad) gaat samen met het team Tol & Sluijters (winnaars van een eerdere ADCN/Cebuco workshop) Nederland vertegenwoordigen in de BestYET-competitie (Best Young European Team) die dit jaar voor de negende keer plaatsvindt. Na o.a. Amsterdam, Stockholm en Londen vindt het dit jaar plaats op 6 en 7 mei in Brussel.

De winnaars:
Vanessa Burgmans en Billy Witbraad 
Sander van Hulten en Stein Leene

Mentoren en juryleden:
Joeri Bakker (freelance), Erik Falke en Dennis Baars (DDB), Monique Pawirosemito (Somo), Yvo Bronsvoort (Propaganda), Edsard Schutte (freelance) en Arnout Robbe (Publicis).

Juryleden:
Robert Kapteijn, Katleen Troosters en Léon Beckand Verwée (Philips Consumer Lighting Solutions) en Olaf Croon (Cebuco).

Deelnemers:
Bas van de Poel en Daan van Dam, Virgil Tolenaars en Hanneke Heuker, Paul van Raak en Anne Olde Kalter, Valentine Valé en Khatereh Pazira, Nina Aaldering en Martijn Kranenburg, Cynthia Tiebosch en Marloes Scheffers, Job Bakker en Laurine Verweyen, Ferry van den Brink en Jordy te Braak, Niek Mulder en Kim Demåne, Billy Witbraad en Vanessa Burgmans, Ralf van Wieringen en Erik de Heij, Patrick van Haperen en Sven Klerks, Sander van Hulten en Stein Leene, Daniel Samama en Tim de Waard, Tim van de Rijdt en Mark van der Heijden, Jonathan Joosten en Cello Vergeer, Ron van Hal en Laurens Trimpe, Sander Vos en Anouk Rurup, Wendy van Luyck en Willeke van Orsouw, Donnie de Meijer en Mark Peeters, Eko Kooistra en Jaron de Paauw, Edo Slui en Jim Abbring, Jeroen Buddingh en Juliette de Swarte.

Meer artikelen

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari winnen Cebuco/ADCN Workshop

Judit Kun en Ramin Bahari (Tribal DDB) hebben gisteren, 27 maart, de Cebuco/ADCN workshop 2013 gewonnen. Zij ontwierpen het winnende nieuwsmediaconcept voor Madurodam. Het team heeft zich daarmee samen met de nummer twee (Joey Boeters en Mark van der Heijden) geplaatst voor de Europese dagbladcompetitie Best YET (Best Young European Team) die in mei in Wenen plaatsvindt. Lees meer >

The best is YET to come

The best is YET to come

Tijd voor een toffe, nieuwe kluif: de ADCN Cebuco Nieuwsmedia Workshop 2013! Lees meer >

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Van de Ven & Van de Put zesde bij BestYET in Oslo

Afgelopen week werd in Oslo (Noorwegen) weer gestreden om de BestYET Award, een internationale dagbladcompetitie voor jonge creatieven. De 2 Nederlandse creatieve teams die de Cebuco/ADCN workshop op 28 maart wonnen dongen mee naar deze prijs. Jurre van de Ven & Luuk van de Put (studenten Willem de Kooning Academie) eindigden als 6e. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.