JWT Amsterdam winnaar EK Inhaakwedstrijd van het AD

04 juni 2012

JWT Amsterdam is de winnaar van de EK inhaakwedstrijd die het AD organiseerde voor reclamebureaus. Een deskundige jury en AD-lezers hebben de inhakers beoordeeld op concept, creativiteit en de Oranje factor. Uit 25 inzendingen is de inhaker van JWT voor Opel als beste beoordeeld.

AD ontving maar liefst 25 inzendingen van o.a. Euro RSCG, Joe Public, St. Dukes, XXS Amsterdam, Black Magic Marker en Publicis. Op woensdag 30 mei boog de jury, bestaande uit Remy Kurpershoek (BSUR), Christiaan Ruesink (Hoofdredacteur AD) en Olav Bongarts (de Persgroep Advertising), zich over de inzendingen. Lezers van het AD hebben via een online vragenlijst hun mening gegeven. De inhakers zijn beoordeeld op concept (past het concept bij het merk en de doelgroep), creativiteit (is de inhaker origineel en onderscheidend) en de Oranje factor (maakt de inhaker het Oranjegevoel los).       

De inhaker van JWT Amsterdam is bekroond met de titel ‘Beste EK Inhaker 2012’ en wordt gratis geplaatst in AD Sportwereld. Op de tweede en derde plaats zijn geëindigd Boomerang Create en Euro RSCG met respectievelijk campagnes voor Heineken en Nurofen.

“De inhaker voor Opel past goed bij het product, heeft een sterk concept en speelt goed in op de emotie die het EK losmaakt. JWT Amsterdam heeft goed nagedacht over het concept en de uitvoering. Dat maakt deze inhaker zo sterk”, volgens Olav Bongarts, Directeur de Persgroep Advertising.

JWT wint een gratis plaatsing in AD Sportwereld en een reis voor 2 personen naar Cannes tijdens het Cannes Lions Festival.

Meer artikelen

Nieuwsmerk profiel: Barneveldse Krant

Nieuwsmerk profiel: Barneveldse Krant

Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag Barneveldse Krant. Lees meer >

Kerndata dagbladen Q2 2013

Kerndata dagbladen Q2 2013

Op 24 september 2013 heeft HOI de oplagecijfers van de nieuwsmerken over het tweede kwartaal 2013 bekend gemaakt.  Het gaat om de kwartaalcijfers van de gedrukte edities en de digitale replica's Lees meer >

Nieuwsmerk profiel: Nederlands Dagblad

Nieuwsmerk profiel: Nederlands Dagblad

Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag Nederlands Dagblad. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2018 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2018 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.