Nieuwsmerk profiel: Barneveldse Krant

24 september 2013

Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag Barneveldse Krant.

De Barneveldse Krant is de bakermat van de Barneveldse Drukkerij en Uitgeverij en maakt nu deel uit van het portfolio van werkmaatschappij BDUmedia. De krant verscheen in 1871 voor het eerst en vormde daarmee een belangrijke pijler onder de BDU. Het Barneveldse bedrijf begon als uitgever en drukker en  houdt die traditie ook ruim 140 jaar na dato in ere.  De Barneveldse Krant neemt een unieke positie in te midden van de andere dagbladen. Met een oplage van rond de 10.000 exemplaren is het verreweg de kleinste van Nederland.

De formule van de Barneveldse Krant  is uniek in den lande. Eigenlijk is het een lokaal nieuwsblad dat zes keer per week verschijnt. Het lokale en regionale nieuws vormt het warm kloppende hart van de krant. Zelfs de voorpagina wordt dagelijks gedomineerd door lokaal nieuws.

Toch krijgt de lezer dagelijks een complete portie nieuws opgediend. Via het ANP wordt dagelijks ook een selectie gemaakt uit het aanbod van binnen- en buitenlands nieuws, economie en sport. De krant kent wekelijks vier bijlagen; op maandag wordt het sportnieuws gebundeld in een katern, op dinsdag staat het lokale bedrijfsleven centraal in het bijvoegsel 'lokale economie'. Op vrijdag is er ruimte voor bezinning en verdieping in het op geestelijk leven en spiritualiteit gerichte supplement 'Hart & Ziel'. En het weekend begint voor onze abonnees pas echt met de weekeindbijlage met veel ruimte voor achtergronden en menselijke verhalen.

Daarnaast heeft de Barneveldse Krant een eigen site die 24/7 het lokale nieuws ‘covered’.

Uitgever BDUmedia geeft –naast de Barneveldse Krant- enkele tientallen betaalde en onbetaalde nieuwsbladen uit die in midden Nederland worden verspreid (van de Achterhoek, de Veluwe, de Betuwe tot in de Alblasserwaard). Het portfolio omvat verder nog tijdschriften, vooral voor niche-doelgroepen, bijvoorbeeld in de bouw en tuinbouw.

Wiljo Klein Wolterink, uitgever Barneveldse Krant

Nieuwsmerk

Barneveldse Krant

Verschijningsvormen

Papier: Dagblad

Website: www.barneveldsekrant.nl  

Signatuur

De formule van de Barneveldse Krant is gericht op een pluriforme doelgroep, zijnde inwoners van de gemeente Barneveld e.o. die geïnteresseerd zijn in het lokale en regionale nieuws.

De lezers

De lezers van de Barneveldse Krant vormen een pluriforme doelgroep – naar leeftijd en levensbeschouwelijke achtergrond-  met één belangrijk gemeenschappelijk kenmerk; belangstelling voor het lokale en regionale nieuws.

De adverteerders

De adverteerders zijn veelal lokale en regionale, maar ook landelijk opererende bedrijven die de lezer van de Barneveldse Krant als doelgroep beschouwen. 

Ambities

De Barneveldse Krant.nl wil dé multi-mediale leverancier van –vooral- kwalitatief hoogwaardig lokaal en regionaal nieuws.

  Papier Website Mobiel App  
Verschijning 6xp week 24/7 24/7 24/7  
Verspreiding Lok/Reg Wereldwijd Wereldwijd Wereldwijd  
Bereik*

Betaald: 10.120

H-a-H: 28.100

450.000 p.views p. maand

14.500 unieke bez. p. maand

     

Bronvermelding
* Netto bereik dagbladen: bron NPM 2011 I – 2011 II
* Netto bereik websites: bron STIR jaargem. 2011

Uitgever
Wiljo Klein Wolterink MBA

Advertentie exploitatie
Marconistraat 33
3771 AM, Barneveld

postadres
Postbus 67
3770 AB, Barneveld
T 0342-49 48 90

verkoop.ug@bdu.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
www.bdumedia.nl

Meer artikelen

Nieuwsmerk profiel: Nederlands Dagblad

Nieuwsmerk profiel: Nederlands Dagblad

Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag Nederlands Dagblad. Lees meer >

Nieuwsmerk profiel: PZC

Nieuwsmerk profiel: PZC

Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag PZC. Lees meer >

Nieuwsmerk profiel: 7Days

Nieuwsmerk profiel: 7Days

Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag 7Days. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2021 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2021 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.