Nieuwsmerk profiel: de Volkskrant

26 september 2012

Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag de Volkskrant.

Dagbladen hebben zich de afgelopen jaren omgevormd tot nieuwsmedia met vele verschijningsvormen. Het zijn nieuwsmerken geworden die ieder een eigen betekenis hebben voor hun lezers en volgers. Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag de Volkskrant.

De Volkskrant is een kwaliteitskrant die elke dag verrast en bovenop het nieuws zit. De krant is gezaghebbend en kritisch, maar voor lezers makkelijk toegankelijk. Zij leidt hen door Nederland en de wereld, en heeft oog voor de vrolijke kanten van het leven.

Sinds kort is de Volkskrant op zaterdag vernieuwd; met een nieuw en dikker magazine; met het  nieuwe katern Vonk, voor diepgravende journalistiek, een bijlage die laat zien hoe de wereld echt in elkaar zit; met een nieuw mediakatern waarin de lezer wordt bijgepraat over de wereld achter zijn tv en computerscherm. Ook de bijlagen Wetenschap, Boeken en Reizen verschijnen in een nieuw jasje, zijn  inspirerender en enthousiasmerender geworden  zonder aan diepgang te verliezen. De zaterdagkrant wordt dus nog lekkerder om te lezen, met meer weekendgevoel en nog meer diepgang. Jonger en toegankelijker, maar uiteraard wel met de vertrouwde intelligente journalistiek die onze lezers van ons gewend zijn.

Specials:

Bij de Volkskrant verschijnen jaarlijks de specials Rotterdams Filmfestival, Uitmarkt, Nederlands Film Festival en diverse Reisspecials. Het wekelijks Volkskrant magazine kent diverse keren per jaar glossy themanummers als Mode en Wonen. Kijk voor een actueel overzicht op www.persgroepadvertising.nl

Nieuwsmerk:

de Volkskrant

Verschijningsvormen:

Papier: Dagelijkse krant

Website: www.volkskrant.nl

Mobiel: www.vk.nl/mobiel

Magazine: Volkskrant Magazine

Lezers:

de Volkskrant lezer is een moderne lezer die midden in het leven staat; open, sociaal-betrokken en maatschappelijk geïnteresseerd. Lezers van de Volkskrant hebben vaak een bovengemiddelde opleiding genoten en behoren tot de hogere sociale welstandsklassen. Ze hebben een bovengemiddelde interesse in politiek, actualiteit en kunst en cultuur en zijn bovengemiddeld betrokken bij maatschappelijke onderwerpen.

Adverteerders:

de Volkskrant biedt een breed platform - print, online en mobiel - voor een brede groep adverteerders die een opiniërende en beslissende  doelgroep willen bereiken,via print, online of mobiel; naast een groot bereik biedt de Volkskrant ook hoogwaardig kwalitatief bereik met een groep die bovengemiddeld welstandig en koopkrachtig is.

Ambities:

Het bieden van een sterk nieuwsplatform met ruimte voor verdieping, opinie en achtergrond zowel in print als digitaal.

De Statistieken

 

de Volkskrant

VK Magazine

volkskrant.nl

VK mobiel

Verschijning

Ochtend

zaterdag

Digitaal

Digitaal

Frequentie

6x per week

wekelijks

24/7

24/7

Formaat

Tabloid

Magazine

 

 

verspreiding

Landelijk

Landelijk

Landelijk

Landelijk

Bereik*

812.000

848.000

1.697.000

112.596

* Netto bereik websites: bron STIR jaargem. 2011

Uitgever:

de Persgroep

Postbus 2104

1000 CC Amsterdam

T 020 - 562 91 11

www.persgroep.nl

Advertentie exploitatie:

Adverteren in print:

T 020 - 562 2150  | advertising@persgroep.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  

www.persgroepadvertising.nl

Adverteren online:

T 020-562 3311 | internetadverteren@persgroep.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

www.persgroepadvertising.nl/digital

Adverteren overig:

dPA MediaLab | medialab@persgroep.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Meer artikelen

Nieuwsmerk profiel: Barneveldse Krant

Nieuwsmerk profiel: Barneveldse Krant

Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag Barneveldse Krant. Lees meer >

Nieuwsmerk profiel: Nederlands Dagblad

Nieuwsmerk profiel: Nederlands Dagblad

Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag Nederlands Dagblad. Lees meer >

Nieuwsmerk profiel: PZC

Nieuwsmerk profiel: PZC

Nederlands Medianetwerk publiceert in samenwerking met Cebuco een serie profielen van Nederlandse nieuwsmerken. Vandaag PZC. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.