Actueel nieuws over effectiviteit

Behoefte aan nieuws onverminderd hoog in de zomermaanden

26 juni 2012

De consumptie van nieuws is het hele jaar door constant; iedereen wil op de hoogte blijven van het laatste nieuws, de achtergronden, het commentaar en de cartoons. Geen zomerdip voor nieuwsmedia want met tal van sportevenementen, zomerfestivals en de verkiezingen op 12 september hebben de redacties het deze zomer bijna drukker dan ooit.

Downloadhttp://www.cebuco.nl/uploads/artikeldownloads/Maandbereiksindex_dagbladen_2011.pdf

Uit de laatste bereikcijfers van NOM Media blijkt dat Nederland de gehele zomer massaal de papieren krant blijft lezen. Van significante seizoensfluctuaties is geen sprake. Door de nummerbereikmethode van NOM Media sinds 2008, weten we dat het bereik van dagbladen structureel stabiel blijft door het jaar heen.

Ook het online bereik van de nieuws- en dagbladsites laat nauwelijks een vermindering zien in de zomermaanden. De STIR cijfers geven in deze maanden een index van 96% bereik aan.

Recent onderzoek toont de sterke opmars van mobiele devices aan. Zo komt er momenteel per half jaar een miljoen gebruikers bij. Nieuws wordt op deze wijze nog toegankelijker en draagt deze zomer ongetwijfeld bij aan nog meer nieuwsconsumptie.   

Nieuws is zo relevant dat de consumptie ervan door het hele jaar vanzelfsprekend is en dus onverminderd door gaat, zowel analoog als digitaal. Een ideaal, betrouwbaar en constant bereik met een dito impact voor adverteerders.
 

Meer artikelen

Dagbladen gaan niet op vakantie

Dagbladen gaan niet op vakantie

Geen zomerdip in bereik dagbladen. Uit de bereikcijfers blijkt wederom dat Nederland de hele zomer massaal de krant blijft lezen. Van significante seizoensfluctuaties is geen sprake. Het bereik van het mediumtype is het gehele jaar constant. Daarmee genereren dagbladen niet alleen een massaal bereik, het bereik is ook nog eens zeer stabiel in de tijd. Ook in de zomermaanden lezen we gewoon iedere dag de krant. Lees meer >

RTL Nieuws, NRC Media en NU.nl stelen de show tijdens Digital Marketing Live!

RTL Nieuws, NRC Media en NU.nl stelen de show tijdens Digital Marketing Live!

Op 20 en 21 maart jl. zijn duizenden marketeers bijeengekomen voor een nieuwe editie van Digital Marketing Live! Bij dit event werden de nieuwste ontwikkelingen over online marketing en media gepresenteerd. Opvallend was het zelfbewuste optreden van een aantal prominente nieuwsmerken. Aan het enthousiasme in de afgeladen zalen af te meten, lukte het de nieuwsbedrijven uitstekend om de jonge marketeers te inspireren. Lees meer >

Cebuco Oplagedatabase vernieuwd!!

Cebuco Oplagedatabase vernieuwd!!

De oplagesite van Cebuco is volledig geactualiseerd. De website oplagen-dagbladen.nl toont de verspreiding van alle betaalde dagbladen in Nederland. Per gebied valt snel af te lezen welke dagbladen dagelijks bij de huishoudens op de mat vallen. Analyses zijn mogelijk op diverse geografische niveaus: gemeente, Cebucogebied, Nielsen-district en provincie. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.