Actueel nieuws over effectiviteit

Nieuwsmerken online ook sterke publiekstrekkers

26 februari 2013

Nederland heeft een (extreem) hoge internetpenetratie: 95% heeft toegang tot het net. 20% heeft zelfs vier of meer devices om internet op te gaan. Die digitalisering zie je ook terug in het aantal mensen dat de digitale krant leest.

Downloadhttp://www.cebuco.nl/uploads/artikeldownloads/De_digitale_dagbladconsument_STIR_2012.pdf

Uit Intomart GfK’s onderzoek 'Trends in digitale media' van december 2012 blijkt dat het merendeel van de Nederlanders (57%) zowel het papier als de sites raadpleegt. Slechts 21% leest alleen de papieren krant. Het digitaal consumeren van nieuws heeft dus een enorme vlucht genomen. Met een toenemende penetratie van tablets en smartphones zal de digitale nieuwsconsumptie de komende jaren verder groeien.

Een veelgebruikt device om het dagblad te lezen is de PC/laptop. STIR registreert alleen de PC/laptop en het aantal bezoekers. In de jaaranalyse 2012 zijn de belangrijkste resultaten uit STIR samengevat.

Dagbladsites zijn in een volwassen levensfase terechtgekomen en realiseren door de jaren heen een zeer stabiel bereik. Maandelijks bezochten in 2012 zo’n zeven miljoen Nederlanders één of meer dagbladsites. Dat is de helft van alle Nederlanders van 13 jaar en ouder. Zij doen dat gemiddeld ruim 21 keer per maand (let op, mobiele devices zijn hier niet meegerekend).

Voor adverteerders een uitgelezen kans om de doelgroep effectief te bereiken (of dit nu om een massa-doelgroep gaat, geografisch afgebakende groepen, speciaal gedefinieerde domeinen etc.), voor ieder vraagstuk bieden de nieuwsmerken een passende oplossing, o.a. via de nieuwssites. 

 

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.