Actueel nieuws over effectiviteit

Jaarcijfers 2010 STIR: Helft Nederlanders bezoekt maandelijks dagbladsites

14 februari 2011

6,7 miljoen personen van 13 jaar en ouder bezoeken maandelijks

Downloadhttp://www.cebuco.nl/uploads/artikeldownloads/Dagbladsites_2010.pdf

De consument van nu wordt overspoeld met informatie in alle soorten en maten. De diverse mediakanalen vechten dus om de aandacht van de consument, terwijl zijn beschikbare tijd beperkt is. De gemiddelde Nederlander laat zich niet zo gemakkelijk een mening aanpraten. Hij vormt zijn eigen mening door zich te oriënteren op diverse mediakanalen. De sterke dagbladmerken en hun websites helpen daar enorm bij, zowel bij het meest actuele nieuws, als bij de achtergronden.

De (online) krant is niet alleen een heel belangrijke informatiebron, maar lezers ervaren het mediumtype ook als het meest geloofwaardige. Om dagelijks op de hoogte te zijn en te blijven van het actuele nieuws – 24 uur/7 – kun je dagbladsites raadplegen. En dat doet elke maand weer één op de twee Nederlanders.

Gemiddeld surft een Nederlander zo’n 20 keer per maand naar één of meer dagbladsites. Per keer worden er circa vijf pagina’s geraadpleegd. Daarmee wordt de directe “nieuwshonger” naar tevredenheid gestild.

De bezoeker van de nieuwssite is veelal een jonge volwassene. Zes van de tien Nederlanders in de leeftijdcategorie 20-49 jaar bezoeken dagbladsites. Andere karakteristieke kenmerken zijn de hoge opleiding en welstand van het publiek. De bezoeker is net iets vaker een man dan een vrouw.

Voor adverteerders bieden de sites een interessant publiek in een kwalitatief sterke omgeving. De meest gebruikte reclamedoelgroep “Boodschappers” blijkt op de dagbladsites alom vertegenwoordigd. Binnen deze groep consumenten zijn met name de shoppers met kinderen oververtegenwoordigd.

Toekomst
De vraag is of de brede omarming door de Nederlanders van de websites ook het volgende decennium zijn vruchten zal afwerpen. Olaf Croon, directeur van de marketingorganisatie van dagbladen, Cebuco, heeft een positief vooruitzicht. “Onlangs werd bekend dat de dagbladsites de meest bekeken mobiele websites zijn en met de snelle groei van mobiel internet is dat een uitstekend uitgangspunt. Maar vlak ook de gedrukte krant niet uit: met een dagelijks bereik van 7 op elke 10 Nederlanders is de gedrukte “moeder” nog altijd het best gelezen. Ik verwacht dat de nieuwsgebruiker met een combinatie van papier, online, mobiel, maar ook met de nieuwe iPad uitstekend bediend zal worden. Kortom: jouw krant, in iedere vorm, overal en altijd.”

Meer artikelen

Dagbladen gaan niet op vakantie

Dagbladen gaan niet op vakantie

Geen zomerdip in bereik dagbladen. Uit de bereikcijfers blijkt wederom dat Nederland de hele zomer massaal de krant blijft lezen. Van significante seizoensfluctuaties is geen sprake. Het bereik van het mediumtype is het gehele jaar constant. Daarmee genereren dagbladen niet alleen een massaal bereik, het bereik is ook nog eens zeer stabiel in de tijd. Ook in de zomermaanden lezen we gewoon iedere dag de krant. Lees meer >

RTL Nieuws, NRC Media en NU.nl stelen de show tijdens Digital Marketing Live!

RTL Nieuws, NRC Media en NU.nl stelen de show tijdens Digital Marketing Live!

Op 20 en 21 maart jl. zijn duizenden marketeers bijeengekomen voor een nieuwe editie van Digital Marketing Live! Bij dit event werden de nieuwste ontwikkelingen over online marketing en media gepresenteerd. Opvallend was het zelfbewuste optreden van een aantal prominente nieuwsmerken. Aan het enthousiasme in de afgeladen zalen af te meten, lukte het de nieuwsbedrijven uitstekend om de jonge marketeers te inspireren. Lees meer >

Cebuco Oplagedatabase vernieuwd!!

Cebuco Oplagedatabase vernieuwd!!

De oplagesite van Cebuco is volledig geactualiseerd. De website oplagen-dagbladen.nl toont de verspreiding van alle betaalde dagbladen in Nederland. Per gebied valt snel af te lezen welke dagbladen dagelijks bij de huishoudens op de mat vallen. Analyses zijn mogelijk op diverse geografische niveaus: gemeente, Cebucogebied, Nielsen-district en provincie. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.