Actueel nieuws over effectiviteit

STIR: Wat vertellen de cijfers ons nog meer?

13 november 2009

Het maandelijks Internet Bereiksonderzoek van STIR speelt in de online markt een steeds belangrijkere rol waar het gaat om het leveren van consistente cijfers. De data is zeer waardevol en goed bruikbaar voor de planning van online campagnes, voor doelgroepplanning en om zo efficiënt mogelijk te selecteren. Cebuco heeft een aantal onderwerpen geselecteerd en uitgewerkt in korte analyses. De onderwerpen die de komende maanden aan bod komen zijn: vakantie, mobiele telefonie, automotive, financiële diensten en huishoudproducten.

Downloadhttp://www.cebuco.nl/uploads/artikeldownloads/STIR_vakantie_2009.pdf

Deel I: Vakantie. Dagbladsites presteren bovengemiddeld bij de vakantieganger

In de serie ‘Wat vertellen de cijfers ons nog meer’ trappen we af met het onderwerp: vakantie.

“65% van alle reizen en vakanties worden gekocht via internet”. Tel daarbij op, dat internet een nog grotere rol vervult bij de behoefte aan voorinformatie, en we kunnen concluderen dat online media niet mag ontbreken tijdens het communicatieproces.

De bezoekers van dagbladsites zijn echte vakantiegangers. Na een maand is een gemiddeld bereik gerealiseerd van ruim 60%. Bij personen die minimaal 2x per jaar op vakantie gaan wordt een nog hoger gemiddeld bereik gerealiseerd (64%). Dit resulteert in een selectiviteitsindex van 129, wat hoog genoemd mag worden voor nieuwssites die maandelijks in totaal ruim 6.776.875 unieke bezoekers trekken.

Ook levert STIR inzicht in vakantiebestemmingen. De volgende landen leveren in absolute aantallen het meeste bereik op: Nederland (4.237.875 unieke personen), België/Luxemburg en Duitsland gezamenlijk 2.117.125 unieke personen en Frankrijk 1.548.375. Groot-Brittannië en Ierland zijn de populairste landen in percentages. Er is geen vakantieland dat onder de 60% gemiddeld bereik per maand scoort, dit is echt een prima prestatie. De grootste uitschieter is Zuidoost Azië, dit gebied realiseert een gemiddeld bereik van ruim 72% binnen een maand.

Hoe reizen onze bezoekers van dagbladsites? De auto is verreweg het populairst. Ruim 5.576.250 unieke bezoekers per maand van de dagbladsites geven de voorkeur aan de auto. Dit is ook in lijn met de favoriete vakantiebestemmingen (Nederland, België, Duitsland en Frankrijk). In percentages realiseert de trein het hoogste bereik.

De bezoekers van dagbladsites gaan goed voorbereid op reis. Binnen een maand realiseren de dagbladsites een gemiddeld bereik van 65% van personen die een reisverzekering hebben afgesloten (selectiviteitsindex 131, absoluut: gemiddeld 4.546.500 unieke personen per maand).

67% van de bezoekers van dagbladsites boekt online zijn of haar vakantie, dit is net iets hoger dan het landelijk gemiddelde van 65%.

Conclusies:
• Het potentieel aan vakantiegangers op de dagbladsites is zeer massaal.
• De dagbladsites kunnen in korte tijd een enorm absoluut bereik genereren (zeker voor seizoensgebonden producten en aanbiedingen).
• De individuele dagbladsites en -pagina’s bieden voldoende mogelijkheden om zeer selectief te plannen.

Klik hier voor de presentatie.

Bron: Doelgroeponderzoek STIR, 1HY 2009.

Meer artikelen

Dagbladen gaan niet op vakantie

Dagbladen gaan niet op vakantie

Geen zomerdip in bereik dagbladen. Uit de bereikcijfers blijkt wederom dat Nederland de hele zomer massaal de krant blijft lezen. Van significante seizoensfluctuaties is geen sprake. Het bereik van het mediumtype is het gehele jaar constant. Daarmee genereren dagbladen niet alleen een massaal bereik, het bereik is ook nog eens zeer stabiel in de tijd. Ook in de zomermaanden lezen we gewoon iedere dag de krant. Lees meer >

RTL Nieuws, NRC Media en NU.nl stelen de show tijdens Digital Marketing Live!

RTL Nieuws, NRC Media en NU.nl stelen de show tijdens Digital Marketing Live!

Op 20 en 21 maart jl. zijn duizenden marketeers bijeengekomen voor een nieuwe editie van Digital Marketing Live! Bij dit event werden de nieuwste ontwikkelingen over online marketing en media gepresenteerd. Opvallend was het zelfbewuste optreden van een aantal prominente nieuwsmerken. Aan het enthousiasme in de afgeladen zalen af te meten, lukte het de nieuwsbedrijven uitstekend om de jonge marketeers te inspireren. Lees meer >

Cebuco Oplagedatabase vernieuwd!!

Cebuco Oplagedatabase vernieuwd!!

De oplagesite van Cebuco is volledig geactualiseerd. De website oplagen-dagbladen.nl toont de verspreiding van alle betaalde dagbladen in Nederland. Per gebied valt snel af te lezen welke dagbladen dagelijks bij de huishoudens op de mat vallen. Analyses zijn mogelijk op diverse geografische niveaus: gemeente, Cebucogebied, Nielsen-district en provincie. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.