Dagblad Academy huldigt 100e Krant Master

29 april 2009

Vol trots kan Cebuco melden dat het 100e Krant Master certificaat is overhandigd aan Johannes van Manen. Johannes –werkzaam bij Initiative- mocht het certificaat en de bloemen in ontvangst nemen van Olaf Croon, directeur Cebuco. In 2008 introduceerde Cebuco de Dagblad Academy. De online-cursus is opgebouwd uit tien modules die alle facetten van adverteren in dagbladen behandelen. Een must voor iedere (ervaren) mediaprofessional.

Johannes van Manen was blij verrast. Voor ons een uitgelezen kans om enkele vragen op hem af te vuren:

Vertel eens wie je bent
Ik ben Johannes van Manen, 27 jaar oud maar nieuw in de media… Na lang studeren aan de hoge hotelschool en de Universiteit van Amsterdam aan de slag gegaan op de marketing afdeling van een groep horecabedrijven en sinds 7 maanden werkzaam als planner bij Initiative.
Waarom deze baan?
Ik houd van printmedia. Ze zijn als geen ander in staat om de lezer met een pakkende boodschap te raken: aan de ene kant heb je stopping power nodig (je hebt 1 kans om in zeer korte tijd de aandacht van de lezer te trekken) en aan de andere kant zorgt de internal pacing ervoor dat (als je die aandacht eenmaal hebt) de lezer de tijd kan nemen om de boodschap tot zich te nemen.
Wat geeft je energie?
Een goed idee. In een brainstorm bijvoorbeeld, kan dit zo het omslagpunt van je dag, je week of je campagne betekenen.
Wat wil je bereiken in dit vak?
Dat is geen makkelijke vraag, aangezien ik nog maar zo kort werkzaam ben in mijn huidige functie. Maar het strategisch denken, alle mediatypen overkoepelend, is iets waarvoor ik veel bewondering heb, iets waar ik me graag in zou willen bekwamen. Ik realiseer me dat dit de functies zijn waarvoor jarenlange (en brede) ervaring vereist is. Dus voorlopig blijf ik nog zitten waar ik zit!
Waar ben je vakmatig het meest trots op?
Naast mijn titel Krant Master bedoel je? Ik ben trots dat ik voor een bedrijf werk dat zich kan meten met de ’s lands beste mediabureaus. We hebben mooie klanten, en daar komen nog steeds mooie nieuwe klanten bij, onlangs heeft Vodafone nog voor ons gekozen.

Niet alleen de examenkandidaten zelf zijn enthousiast over de opleiding.Initiative realiseert zich dat kennis veel meerwaarde oplevert.
Het behalen van het Krant Master certificaat is voor de mediaplanners van Initiative en de media-executanten van de Initiative Groep belangrijk, aangezien wij onze klanten dagelijks adviseren over de (tactische) inzet van dit medium. Onze klanten verwachten kennis van zaken en het behalen van het Krant Master certificaat laat zien dat we dat absoluut hebben!” aldus Elise van Pinxteren – Teamleader mediaplanning Initiative.

Olaf Croon (Cebuco): “Je moet als mediaprofessional over een behoorlijke kennis van de verschillende mediumtypen beschikken wil je beslagen ten ijs komen. Dagbladen nemen binnen dat totale pakket een heel eigen plaats in. Dagbladplanning is een vak apart. Met de Dagblad Academy willen we overzicht scheppen in de hoeveelheid aan informatie die beschikbaar is. Daarnaast is het ook een zeer handig naslagwerk, en altijd up-to-date.”

Het volgende examen staat alweer gepland op 19 juni. Ga naar www.dagbladacademy.nl en schrijf je in!

Meer artikelen

MasterClass Uitnodiging: wo 22 mei over de impact van digitale nieuwsmerken

MasterClass Uitnodiging: wo 22 mei over de impact van digitale nieuwsmerken

Woensdag 22 mei staat er weer een interessante Dagblad Academy MasterClass op de agenda. Met een onderwerp dat eigenlijk al veel eerder op de agenda had moeten staan, namelijk 'De impact van digitale dagbladen versus papieren dagbladen Lees meer >

Vier ijzersterke KrantMasters

Vier ijzersterke KrantMasters

Cebuco feliciteert vier examenkandidaten. Zij zijn met overtuigende cijfers geslaagd en hebben inmiddels hun KrantMaster certificaat ontvangen. Lees meer >

Wegener Media feliciteert 27 medewerkers

Wegener Media feliciteert 27 medewerkers

Vol trots kan Cebuco melden dat afgelopen week 27 medewerkers van Wegener Media Nationale Verkoop hun Lees meer >

Dagblad Academy huldigt 250e KrantMaster

Dagblad Academy huldigt 250e KrantMaster

Rob Stravers van Mindshare ontving vorige maand zijn KrantMaster certificaat uit handen van Erik Grimm, Research Director bij Cebuco en initiator van Dagblad Academy. 249 vakgenoten gingen Rob voor en slaagden ook voor de online-cursus die is opgebouwd uit veertien modules. Lees meer >

Krant Masters 2012

Krant Masters 2012

13 vakgenoten hebben deelgenomen aan het Dagblad Academy examen. Zij ontvangen allen het certificaat Krant Master. Lees meer >

Nieuwe MasterClass Arbeidsmarktcommunicatie en -onderzoek

Nieuwe MasterClass Arbeidsmarktcommunicatie en -onderzoek

Woensdag 27 juni staat er weer een interessante Dagblad Academy MasterClass op de agenda. Met een onderwerp dat eigenlijk al veel eerder op de agenda had moeten staan, namelijk 'Arbeidsmarktcommunicatie en -onderzoek'. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.