Acht op de tien dagbladbezorgers (zeer) tevreden

18 augustus 2009

Een grote meerderheid van de dagbladbezorgers (83%) is tevreden tot zeer tevreden met hun werkzaamheden. Zeven op de tien bezorgers willen deze werkzaamheden niet snel verliezen.

Voor 40-plussers zijn vooral de lichaamsbeweging en het werken in de buitenlucht aantrekkelijke aspecten. Jongeren (tot en met 21 jaar) vinden het grootste voordeel dat ze als bezorger relatief veel en snel geld kunnen verdienen. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Dagbladpers (NDP), uitgevoerd door Ruigrok | NetPanel onder ruim 900 bezorgers.

Het onderzoek geeft aan dat bezorgers hun werkzaamheden snel hebben afgerond, 66% is binnen een uur klaar. Bezorgers krijgen veel waardering voor hun werkzaamheden, 69% ontvangt positieve reacties van hun abonnees. Deze waardering blijkt ook uit het geld dat ze ontvangen van hun abonnees rond Nieuwjaar. Ruim de helft (55%) haalt meer dan € 100,- op. Een ergernis is er ook. Zowel jonge als oudere bezorgers storen zich aan een volle postbak of brievenbus (44%).

Dagbladbezorger van het Jaar 2009
Het onmisbare werk van de dagbladbezorgers wordt elk jaar in de schijnwerpers gezet tijdens de Verkiezing van de Dagbladbezorger van het Jaar. De verkiezing vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. In totaal zijn er 24 genomineerden: uit elke provincie een junior bezorger (15+) en een senior bezorger (40+). Vanaf vandaag strijden zij om de titel Dagbladbezorger van het Jaar 2009. Abonnees kunnen tot en met 13 september hun stem uitbrengen via de website www.worddagbladbezorger.nl. Op woensdagmiddag 23 september worden de winnaars van de verkiezing bekend gemaakt. Zij ontvangen een reischeque van € 2000,- en een nieuwe fiets. Ook de overige genomineerden winnen een fiets. Abonnees die hun stem hebben uitgebracht op de winnende bezorgers maken kans op een gratis jaarabonnement op hun dagblad.

Publieksprijs via 3FM
Is een dagbladbezorger niet genomineerd, dan kunnen abonnees via www.worddagbladbezorger.nl hun bezorger voordragen voor de Publieksprijs. Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 september besteedt Giel Beelen aandacht aan deze prijs in zijn ochtendprogramma op 3FM. Op de eerste dag van de Week van de Dagbladbezorger, maandag 21 september, wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze bezorger wint een cheque van € 500,-.

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.