Nederlands Dagbladonderzoek internationaal genomineerd

10 augustus 2011

Het onderzoek naar de optimalisatie van de effectiviteit van dagbladadvertenties van Validators in samenwerking met Cebuco is genomineerd voor een Esomar Research Effectiveness Award 2011.

Esomar is de wereldwijde belangenorganisatie voor marketingonderzoek, en vertegenwoordigd ruim 120 landen (o.a. MOA is aangesloten).

Validators en Cebuco: Simpele strategieën voor effectievere dagbladcampagnes
De genomineerde case is in opdracht van het Reformatorisch Dagblad van Erdee Media Groep uitgevoerd. De award wordt toegekend aan het onderzoek dat wereldwijd de beste effectiviteit laat zien.

Op 21 september wordt tijdens het internationale ESOMAR congres in Amsterdam bekend gemaakt welk van de drie genomineerde de winnaar is. De resultaten van het Erdee onderzoek geven een vernieuwd inzicht hoe consumenten een krant lezen en hoe advertenties opvallen. Adverteerders en media-eigenaren van dagbladen kunnen dankzij concrete learnings eenvoudig tot 25% meer rendement uit dagbladadvertenties halen. Wereldwijd kunnen deze vernieuwde inzichten voor adverteerders extra omzet opleveren.

Martin Leeflang, Managing Director van Validators: “Dankzij het combineren van de nieuwste neuromarketing technieken zijn we perfect in staat effecten van de consument die met advertenties wordt geconfronteerd, te registreren, analyseren en te verantwoorden. Twee jaar na onze oprichting en dankzij eigen software ontdekken we allerlei nieuwe methodes die we voor deze studie hebben ingezet. Een nominatie voor een ESOMAR Award is vergelijkbaar met een Oscar voor de best film…wij zijn apetrots.”

Erik Grimm, Research Director Cebuco over de prijs: “De ontwikkeling van dagbladen staat niet stil. Dagbladen zijn volop aan het innoveren en realiseren zich meer dan ooit dat dagbladen in staat zijn campagnes van adverteerders meer succesvol kunnen maken. Cebuco put uit inmiddels meer dan 75 jaar onderzoekservaring met dagbladen. Deze studie voegt een nieuwe dimensie toe aan het effect van dagbladcampagnes.”

Meer artikelen

Inspiratie & Innovatie - Nieuwsmedia & Digital Natives

Inspiratie & Innovatie - Nieuwsmedia & Digital Natives

Mobile is een zeer kansrijk segment voor nieuwsproducten, echter de meeste partijen zijn wat afwachtend en op zoek naar kansrijke projecten. In de Baltische staten hebben nieuwsbedrijven een game-technologie gebruikt om speelse advertentievormen te ontwikkelen. De Scandinavi Lees meer >

Inspiratie & Innovatie - Nieuwsmedia Digitaal

Inspiratie & Innovatie - Nieuwsmedia Digitaal

Dat online 'nieuws'video veel potentie heeft, is wel duidelijk. Scandinavische pioniers laten zien hoe je dat aanpakt. Inmiddels kijken in Scandinavi Lees meer >

Inspiratie & Innovatie - Nieuwsmedia en Abonnementsvormen

Inspiratie & Innovatie - Nieuwsmedia en Abonnementsvormen

Scandinavische nieuwsbedrijven zijn volop aan het innoveren. Schibsted heeft een betaalsysteem ge Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.