Nieuwe huisstijl voor Cebuco

18 februari 2009

De marketing organisatie van de Nederlandse dagbladen, Cebuco, introduceert een nieuwe huisstijl en website. De nieuwe vormgeving verwijst naar het dynamische karakter van de krant van nu in al zijn verschijningsvormen.

Het nieuwe logo heeft nog steeds de vertrouwde kleur rood in zich. De pixels op de achtergrond verwijzen naar de websites van de dagbladen, immers Cebuco vertegenwoordigt zowel de papieren als de online dagbladen. Bureau Kellerman is verantwoordelijk voor het ontwerp. Ook de site van Cebuco is vernieuwd. De opzet van deze site is dat adverteerders en mediabureaus nog beter in hun informatiebehoefte bediend worden. Ook zijn er opties ingebouwd om een dialoog aan te gaan. De site die werd ontworpen en gebouwd door André Brocatus is hèt kenniscentrum over dagbladen als advertentiemedium, en kent drie pijlers:
- Effectiviteit, het onderdeel van de site dat inzoomt op accountability, ROI, betrouwbare bereikcijfers en cases uit de dagelijkse praktijk; hiermee wordt inzicht verschaft in hoe je dagbladen optimaal kunt inzetten;
- Inspiratie, waarbij de nadruk ligt op creatie en veel voorbeeldadvertenties;
- Dagbladen het onderdeel van de site waarin kerngegevens over de verschillende dagbladtitels zijn opgenomen.

De site is bovendien een portal naar de subsites RReporter (voor uitgebreide analyses over de impact van dagbladen), Dagblad Academy (een online cursus over dagbladen als advertentiemedium), Oplagen Dagbladen, Formatenkiezer, Dagbladgoud en BestYET (de workshop voor jong creatief talent). Olaf Croon (directeur Cebuco): “De dagbladen maken een stormachtige ontwikkeling door waarbij innovaties en productvernieuwingen elkaar in rap tempo opvolgen. De huisstijl van de brancheorganisatie moet dat uitstralen. De sterke merken die Cebuco vertegenwoordigt -zowel op papier als online- passen in deze look en feel. De ijzersterke pay off ‘De krant verslaat alles’ is nog steeds onverminderd van toepassing.”

 

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.