Vijf nieuwe leden voor NDP Nieuwsmedia

07 november 2012

Per 1 januari 2013 sluiten BNR Nieuwsradio, Vrij Nederland, Metro en Young & Connected (Kidsweek en 7Days) zich aan bij NDP Nieuwsmedia, de brancheorganisatie voor nieuwsbedrijven.

NDP Nieuwsmedia versterkt hiermee zijn positie als belangenbehartiger van privaat gefinancierde nieuwsbedrijven in Nederland.

De toetreding van de nieuwe leden zorgt voor een verdere verbreding van de brancheorganisatie. Met de komst van BNR Nieuwsradio geeft NDP Nieuwsmedia verder vorm aan het multimediale karakter van de branchevereniging. Met het toetreden van Vrij Nederland wordt ook opiniejournalistiek vertegenwoordigd. Met het lidmaatschap van Metro representeert NDP Nieuwsmedia alle dagbladen. Young & Connected richt zich met haar nieuwsmedia op kinderen en jongeren. NDP Nieuwsmedia besloot in 2011 nieuwsmedia, ongeacht het mediumtype, te vertegenwoordigen. Per 2012 traden RTL Nieuws en ANP toe.

Jacques Kuyf, voorzitter van NDP Nieuwsmedia, is verheugd over de komst van de nieuwe leden: ‘In de concurrerende mediamarkt is het essentieel dat private nieuwsbedrijven hun krachten bundelen. De nieuwe leden benadrukken het multimediale karakter, de inhoudelijke functie en de brede doelgroep van nieuwsmedia.’

Frits van Exter, hoofdredacteur van Vrij Nederland: ‘NDP Nieuwsmedia maakt zich sterk voor de maatschappelijke functie van nieuwsmedia. Als opinieweekblad dat nieuws en duiding hoog in het vaandel heeft staan, voelen we ons daarbij thuis.’

Het lidmaatschap van NDP Nieuwsmedia omvat ook participatie in Nieuws in de klas, het educatieplatform van NDP Nieuwsmedia, en Cebuco, het marketingplatform van NDP Nieuwsmedia.

home sitemap © 2008 - 2018 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2018 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.