De Twentsche Courant Tubantia zet de regio voorop

12 oktober 2010

Twents, trots, transparant. Sinds 5 oktober heeft De Twentsche Courant Tubantia een nieuwe indeling en een nieuw uiterlijk. De krant blijft het vertrouwde medium van Twente, maar het regionale nieuws wordt nog nadrukkelijker uitgespit en gaat daarmee het nieuwe gezicht van de krant bepalen.

Sinds vorige week bestaat het regionale dagblad uit twee kranten met elk een eigen voorpagina. De eerste krant brengt voornamelijk het regionale en lokale nieuws, hierin ligt de focus nadrukkelijk op Twente en de Achterhoek. Deze krant wordt vooral ‘Twents’. In de tweede krant ‘Nederland en de Wereld’ vindt de lezer het nationale, internationale en financieel-economische nieuws en de sport. Met deze nieuwe formule worden de nieuwsonderwerpen overzichtelijk gebundeld, met als resultaat een transparante krant.

“Binden, boeien en raken; vanuit deze trefwoorden hebben wij onze krant opnieuw uitgevonden”, aldus André Vis, hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia. “Met de nieuwe opzet van onze krant sluiten we nog beter aan op de belevingswereld en interesses van onze lezers. De lezer van nu is een betrokken burger die meepraat, meedenkt en meevoelt met relevante thema's die in Twente en de Achterhoek spelen. Die burger wil een krant die verdieping en duiding biedt. De Twentsche Courant Tubantia doorbreekt daarom de vaste patronen en zet vanaf nu de regio in al zijn glorie voorop.”

Binnenkort ondergaat ook de website van De Twentsche Courant Tubantia een transformatie, waardoor deze ‘derde krant’ naadloos aansluit op de papieren versie en één geheel vormt.

Meer artikelen

Wegener lanceert iPad apps voor regionale dagbladen

Wegener lanceert iPad apps voor regionale dagbladen

Anderhalve maand na de bekendmaking van de Lees meer >

Regionale kranten spitten en graven op internet

Regionale kranten spitten en graven op internet

De regionale dagbladen De Twentsche Courant Tubantia en De Stentor hebben met de lancering van Regiohack.nl het startsein gegeven voor datajournalistiek in de regio. De dagbladen willen met het datajournalistieke project Regiohack de aandacht vestigen op het verkrijgen, verwerken en inzichtelijk maken van de groeiende hoeveelheid openbare informatie op internet. Lees meer >

 
home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.