Friesch Dagblad op tabloid wint lezers

29 augustus 2011

Het Friesch Dagblad groeit. In het tweede kwartaal van 2011 lag het aantal abonnees 8 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De groei zit vooral in het aantal halfjaarabonnees. Van hen kiest vervolgens meer dan 30 procent voor een vast abonnement. Dit positieve beeld over de betaalde oplage geldt ook voor de maanden juli en augustus.

Dit heeft directeur/hoofdredacteur Lútsen Kooistra meegedeeld, mede op grond van cijfers bestemd voor het oplage-instituut HOI. Dat komt in september met een overzicht van de oplage van alle Nederlandse dagbladen over het tweede kwartaal.

De groei van het aantal abonnees hangt onder meer samen met de introductie van het Friesch Dagblad op tabloid, in mei van dit jaar. De reacties op de vernieuwing zijn overweldigend positief, aldus Kooistra. De verwachting is uitgekomen dat door de nieuwe opmaak en het nieuwe formaat mensen meer artikelen lezen, en die beter lezen. Redactionele vernieuwingen, zoals meer regionaal nieuws en meer regionale opinie, blijken succesvol.

Kooistra: ,,Sawol besteande as nije abonnees binne ferrast oer de nije krante. De earste groep seit: ‘It liket wol as der mear nijs yn stiet’ en de oare groep, dy fan de nije abonnees, seit: ‘Wy wisten net dat der sa’n goede krante yn Fryslân is’.”

Volgens Kooistra bevestigt het toenemend aantal lezers wat het Friesch Dagblad wil uitdragen: een krant voor alle Friezen. Het Friesch Dagblad voert in het najaar nog enkele veranderingen door, mede op grond van opmerkingen van lezers.

Bron: Friesch Dagblad, augustus 2011.

Meer artikelen

Friese kranten naar ochtend

Friese kranten naar ochtend

De Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad worden ochtendkranten. De kranten vallen vanaf 2 april 2013 voortaan 's ochtends op de deurmat van de abonnees. Nu zijn de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad nog middagkranten. Lees meer >

Friesch Dagblad voor alle Friezen

Friesch Dagblad voor alle Friezen

Intomart GfK heeft een lezersonderzoek uitgevoerd onder de abonnees van het Friesch Dagblad. Uit dit onderzoek komt onder andere naar voren dat de lezers van het Friesch Dagblad een hele sterke binding hebben met hun krant. Lees meer >

 
home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.