JWT Amsterdam winnaar EK Inhaakwedstrijd van het AD

04 juni 2012

JWT Amsterdam is de winnaar van de EK inhaakwedstrijd die het AD organiseerde voor reclamebureaus. Een deskundige jury en AD-lezers hebben de inhakers beoordeeld op concept, creativiteit en de Oranje factor. Uit 25 inzendingen is de inhaker van JWT voor Opel als beste beoordeeld.

AD ontving maar liefst 25 inzendingen van o.a. Euro RSCG, Joe Public, St. Dukes, XXS Amsterdam, Black Magic Marker en Publicis. Op woensdag 30 mei boog de jury, bestaande uit Remy Kurpershoek (BSUR), Christiaan Ruesink (Hoofdredacteur AD) en Olav Bongarts (de Persgroep Advertising), zich over de inzendingen. Lezers van het AD hebben via een online vragenlijst hun mening gegeven. De inhakers zijn beoordeeld op concept (past het concept bij het merk en de doelgroep), creativiteit (is de inhaker origineel en onderscheidend) en de Oranje factor (maakt de inhaker het Oranjegevoel los).       

De inhaker van JWT Amsterdam is bekroond met de titel ‘Beste EK Inhaker 2012’ en wordt gratis geplaatst in AD Sportwereld. Op de tweede en derde plaats zijn geëindigd Boomerang Create en Euro RSCG met respectievelijk campagnes voor Heineken en Nurofen.

“De inhaker voor Opel past goed bij het product, heeft een sterk concept en speelt goed in op de emotie die het EK losmaakt. JWT Amsterdam heeft goed nagedacht over het concept en de uitvoering. Dat maakt deze inhaker zo sterk”, volgens Olav Bongarts, Directeur de Persgroep Advertising.

JWT wint een gratis plaatsing in AD Sportwereld en een reis voor 2 personen naar Cannes tijdens het Cannes Lions Festival.

Meer artikelen

Alfred wint de Volkskrant Creative Press Challenge 2013

Alfred wint de Volkskrant Creative Press Challenge 2013

Luuk van de Put en Jurre van de Ven van Alfred hebben de Volkskrant Creative Press Challenge 2013 gewonnen. Philippe Remarque, hoofdredacteur de Volkskrant, maakte bekend op de 24 uur van de Reclame. De jury koos deze schets als het beste idee, omdat het zo puur en simpel is en krachtig gebruik maakt van het medium dagblad. Lees meer >

De Persgroep lanceert nieuwe service: het pretesten van advertentieconcepten

De Persgroep lanceert nieuwe service: het pretesten van advertentieconcepten

De Persgroep Advertising lanceert een nieuwe service: de Persgroep PreTest. Adverteerders krijgen de kans om vooraf een campagneconcept te toetsen onder lezers van het AD, de Volkskrant, Trouw of Het Parool. De PreTest biedt adverteerders waardevolle feedback om hun boodschap optimaal af te stemmen op de doelgroep. Lees meer >

18-34 jarigen zijn de meest intensieve nieuwsconsumenten op de mobiel

18-34 jarigen zijn de meest intensieve nieuwsconsumenten op de mobiel

18 tot 34 jarigen maken over de gehele dag het meest gebruik van mobiel internet. Dit blijkt uit onderzoek van de Persgroep Advertising onder bijna 15.000 gebruikers van de app Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.