NRC begint nieuw digitaal kanaal

11 oktober 2011

NRC begint nog dit jaar met een nieuwe digitale krant op het internetadres nrchandelsblad.nl. “Niet dupliceren maar innoveren”, zo beschrijft de redactie het nieuwe kanaal.

“Het is de bedoeling dat de complete inhoud van NRC Handelsblad ook online beschikbaar komt. Niet als replica van de krant, zoals we nu al doen met onze apps en digitale editie, maar als een volwaardige en gebruiksvriendelijke website. We zitten vol ideeën hoe we de artikelen uit de krant op een innovatieve manier online zouden willen brengen. Niet dupliceren maar innoveren”, zo beschrijft de redactie het nieuwe kanaal. En: “Voor de digitale versies die we nu uitbrengen geldt doorgaans dat we zo natuurgetrouw mogelijke digitale kopieën van onze gedrukte edities maken, en daar waar mogelijk een geautomatiseerd snufje gebruiksgemak aan toevoegen. Daar bewijzen we steeds meer mensen een (betaalde) dienst mee. Maar vaak zou het nog veel beter zijn als we iets proberen te publiceren wat niet is aangepast voor het web, maar wat er speciaal voor is gemaakt.”

De nieuwe site zal in eerste instantie vrij toegankelijk zijn voor alle digitale abonnees en voor alle abonnees van het papieren NRC Handelsblad. In de toekomst wil de redactie er ook gaan experimenteren met betaalde toegang per artikel en een manier introduceren waarop artikelen gedeeld kunnen worden met niet-abonnees.“Liefst net zo makkelijk als dat je nu een stuk van de papieren krant over de keukentafel naar je ontbijtgenoot schuift”. Deze nieuwe website gaat nrchandelsblad.nl heten en wordt gepubliceerd naast het gratis nrc.nl.

Bron: NRC

Meer artikelen

NRC Media: Nieuwe vormgeving, nieuw katern en nieuwe krant

NRC Media: Nieuwe vormgeving, nieuw katern en nieuwe krant

Vanaf eind augustus verschijnt NRC Handelsblad in een nieuwe vormgeving. Lees meer >

de Nacht van NRC

de Nacht van NRC

Een avond lang, het allerbeste wat NRC Handelsblad te bieden heeft. Alle bekende journalisten en columnisten van de krant geven acte de pr Lees meer >

Succesvolle NRC Charity Awards wederom van start

Succesvolle NRC Charity Awards wederom van start

Na het succes van vorig jaar gaat vandaag de tweede editie van de NRC Charity Awards van start. Nieuw dit jaar is dat deelname open staat voor alle goede doelen die staan ingeschreven bij Kennisbank Filantropie. Zij kunnen meedoen door v Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.