NRC eert Marten Toonder met bijzondere krant

01 mei 2012

In de editie van woensdag 2 mei staat er in NRC Handelsblad geen enkele foto. Want die dag herdenken we de honderdste verjaardag van de geboorte van Marten Toonder, de geestelijke vader van onder meer Olivier B. Bommel, Tom Poes en professor Prlwytzkofsky.

Om dat eeuwfeest te vieren worden alle foto’s in de krant die dag vervangen door illustraties van de hand van onze tekenaars, onder wie Jean-Marc van Tol, Siegfried Woldhek, Kamagurka en Ruben L. Oppenheimer. Vanaf de Rotterdamse redactie zullen zij, en niet onze fotografen, voor één dag het wereldnieuws met hun pen vastleggen.


Daarnaast vond de krant de schrijver Marcel Möring bereid om die dag een lofzang te schrijven op Marten Toonder. En diezelfde woensdag 2 mei gaat een nieuwe editie van het Bommelverhaal De Bovenbazen van start. Met dezelfde tekst als bij de eerste publicatie in 1963, maar nu met nieuwe tekeningen van Nederlandse tekenaars als Thé Tjong-Khing, Dick Matena, Erik Kriek en Martin Lodewijk. Toonders satire op het kapitalisme is bijna een halve eeuw na verschijning actueler dan ooit en zal tot september elke werkdag op de Achterpagina van onze krant staan.

 

Bron: NRC Handelsblad
 

Meer artikelen

NRC Media: Nieuwe vormgeving, nieuw katern en nieuwe krant

NRC Media: Nieuwe vormgeving, nieuw katern en nieuwe krant

Vanaf eind augustus verschijnt NRC Handelsblad in een nieuwe vormgeving. Lees meer >

de Nacht van NRC

de Nacht van NRC

Een avond lang, het allerbeste wat NRC Handelsblad te bieden heeft. Alle bekende journalisten en columnisten van de krant geven acte de pr Lees meer >

Succesvolle NRC Charity Awards wederom van start

Succesvolle NRC Charity Awards wederom van start

Na het succes van vorig jaar gaat vandaag de tweede editie van de NRC Charity Awards van start. Nieuw dit jaar is dat deelname open staat voor alle goede doelen die staan ingeschreven bij Kennisbank Filantropie. Zij kunnen meedoen door v Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.