Wegener abonnees blij met digitale extra’s

30 november 2013

Meer dan 185.000 registraties voor digitaal nieuws. De dagbladen van Wegener Media bieden hun abonnees digitale extra’s. Het nieuwsabonnement omvat naast de krant nu ook onbeperkt toegang tot al het digitale nieuws: de E-paper (online & tablet apps), iPad- en smartphone nieuws apps.

Een week na de marktintroductie bij de laatste Wegenertitel heeft al meer dan 26% van het totale abonneebestand zich aangemeld voor toegang tot het digitale nieuws.

Wegener Media richt zich met het digitaal portfolio eerst op het bieden van toegevoegde waarde aan abonnees. Zij krijgen onbeperkt toegang tot de digitale nieuwsproducten, terwijl de niet-abonnee hiervoor betaalt. De nieuwssites zijn vooralsnog voor iedereen toegankelijk. In de loop van 2014 wordt ook hier (een deel van de) content exclusief toegankelijk voor abonnees en betalende bezoekers.

Eerste resultaten positief
Eind juni 2013 werd gestart met een pilot bij Brabants Dagblad. Op basis van deze ervaringen zijn producten en de campagne geoptimaliseerd voor uitrol bij de overige zes titels van Wegener. Doelstelling is om voor het eind van dit jaar 30% registraties onder abonnees te hebben gerealiseerd. Eén week nadat de laatste titel live ging, staat de teller al op ruim 26%. De campagne loopt door tot eind 2013.

Peter Vertregt (directeur Marketing & Sales): “Onderzoek onder abonnees van Brabants Dagblad wijst uit dat toevoeging van digitale nieuwsproducten de waardebeleving onder onze abonnees versterkt. De Net Promotor Score is verbeterd en de opzegintentie daalt. Verlenging van abonneeduur is een belangrijk resultaat, ruim een derde van de abonnees geeft aan dat de toevoeging van digitale nieuwsproducten reden is om abonnee te blijven.”

 

 

Bron: Wegener.

home sitemap © 2008 - 2021 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2021 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.