Wegener vernieuwt regionale nieuwssites

06 november 2012

De regionale dagbladen van Wegener krijgen een nieuwe website. Op 30 oktober is de nieuwssite van BN DeStem als eerste live gegaan, op korte termijn volgen ook de nieuwssites van o.a. de Stentor, Brabants Dagblad en De Gelderlander. Lezers kunnen zo gedurende de dag via verschillende apparaten op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

De nieuwe site past zich automatisch aan aan het scherm van de computer, tablet of smartphone.

De Wegener-dagbladen hebben hiermee de modernste nieuwssite van Nederland. Op de vernieuwde site wordt het laatste nieuws overzichtelijk gepresenteerd en navigeert de bezoeker eenvoudig naar het nieuws uit eigen regio, stad of dorp. Daarnaast is er meer ruimte voor foto’s en video’s. Ook wordt de bezoeker meer bij het nieuws betrokken. Zo kunnen lezers via een poll hun mening geven over lokale thema’s. De resultaten worden gepubliceerd in de papieren krant.

Techniek
Ten opzichte van de oude website, is de navigatie vereenvoudigd en de zoekfunctie sterk verbeterd. Ook wordt automatisch gedetecteerd op welk scherm de site wordt bekeken, zodat het nieuwsaanbod optimaal gepresenteerd wordt (responsive design). Of dat nou op een desktop, laptop, tablet of een smartphone is. Op termijn kunnen lezers via ‘Mijn nieuws’ een eigen nieuwspagina aanmaken.

Digital First
De lancering van de nieuwssites is onderdeel van de ‘Digital First’-strategie die Wegener voert. “Wegener is van oudsher sterk in regionale kwaliteitsjournalistiek”, zegt Rob de Spa, Directeur Content. “Er is en blijft behoefte aan unieke content. In de krant, maar ook steeds meer via digitale kanalen. Onze sites zijn nu al de belangrijkste bron voor regionaal nieuws online. Met de vernieuwde nieuwssites – de extra features en verdieping op het regionale nieuwsaanbod- willen wij deze positie verder versterken.”

De vernieuwde nieuwssite van BN DeStem www.bndestem.nl

 

 

Meer artikelen

Wegener lanceert iPad apps voor regionale dagbladen

Wegener lanceert iPad apps voor regionale dagbladen

Anderhalve maand na de bekendmaking van de Lees meer >

Regionale kranten spitten en graven op internet

Regionale kranten spitten en graven op internet

De regionale dagbladen De Twentsche Courant Tubantia en De Stentor hebben met de lancering van Regiohack.nl het startsein gegeven voor datajournalistiek in de regio. De dagbladen willen met het datajournalistieke project Regiohack de aandacht vestigen op het verkrijgen, verwerken en inzichtelijk maken van de groeiende hoeveelheid openbare informatie op internet. Lees meer >

Betoverend voordeel voor abonnees ED, BD en BN/De Stem

Betoverend voordeel voor abonnees ED, BD en BN/De Stem

Afgelopen winter vond er voor abonnees van 3 regionale dagbladen van Wegener Media (Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad en BN/De Stem) een speciale Abonneedag in de Winter Efteling plaats. Doel van deze actie was de loyaliteit onder abonnees te vergroten. Lezers van de dagbladen kregen kaarten met een unieke korting. De entreekaarten werden aangeboden middels een fraaie crossmediale campagne. Een zeer succesvolle actie. Lees meer >

home sitemap © 2008 - 2019 Cebuco disclaimer

Cebuco

Tel: 020 4309 100
info@cebuco.nl

Bezoekadres

Hogehilweg 6
1101 CC Amsterdam

Postadres:

Postbus 12040
1100 AA Amsterdam

© 2008 - 2019 Cebuco

Meer over Cebuco »

Sluiten

Beste bezoeker,

Welkom op de site van Cebuco.

Per 1 januari 2014 is Cebuco opgeheven.
Een aantal activiteiten van Cebuco wordt voortgezet onder de naam NDP Nieuwsmedia.
Voor meer informatie zie het persbericht.

Cebuco.nl is nog wel toegankelijk, maar wordt niet meer geactualiseerd.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Erik Grimm.